Ревнощі з висоти 4 км

29.09.2010

Дві бельгійки — 26–річна Елс Клоттеманс і 38–річна Елс ван Дорен — були добрими подругами й займалися парашутизмом в одному клубі. У листопаді 2006–го в ніч перед груповим стрибком Клоттеманс перерізала стропи парашутів старшої товаришки. Та впала з висоти 4 км у двір приватного будинку і розбилася на смерть. Як повідомляє сайт Newsru.co.il, днями цю справу почали слухати в суді міста Тонгерен. Якими були підстави для вчинку Елс–молодшої?

Версія з самогубством відпала. Адже відеокамера, встановлена на шоломі загиблої, зафіксувала, що вона до останнього намагалася розкрити запасний парашут, боролася за своє життя. При цьому слідчі виявили, що стропи основного та запасного парашутів були завчасно перерізані.

Мотив для вбивства сплив невдовзі. Поліція з’ясувала, що обидві жінки мали романи з одним і тим самим чоловіком — Марселем Соммерсом, їхнім парашутним тренером. Спочатку він захопився Клоттеманс, а потім його коханкою стала ван Дорен. Молодша почала писати старшій суперниці листи з погрозами, атакувати по телефону.

Підозрювана відкидає звинувачення на свою адресу. Проте, як вказують місцеві ЗМІ, Елс Клоттеманс відмовилася проходити перевірку на детекторі брехні, а пізніше, коли дійшло до обвинувачень у вбивстві, спробувала накласти на себе руки.

Рішення суду оголосять 20 листопада.