ХРОНІКА

29.09.2010

Легка атлетика

Сумчанка Тетяна Головченко стала переможницею марафону (42,195 км) у Варшаві. Як головний приз організатори презентували екс–чемпіонці Європи з кросу автомобіль «Вольво S60».

Теніс

Із перемоги стартували двоє українців на турнірі серії АТР у Куала–Лумпур (Малайзія, хард, призові — 850 тис. дол.). У першому колі посіяний під сьомим номером Сергій Стаховський переграв американця Майкла Рассела (2:6, 7:6, 6:3), а Олександр Долгополов — француза Лорана Рекудера (6:3, 6:1).

Напередодні Стах злетів у світовому рейтингу на найвищу для себе 31–шу позицію.

* * *

Ілля Марченко у першому раунді змагань АТР у Бангкоку (Таїланд, хард, 551 тис. дол.) поступився німцю Даніелю Брандсу — 3:6, 4:6.

* * *

У другому колі престижного турніру серії WTA в Токіо завершили свій похід сестри Бондаренко. Перша ракетка України, Олена, програла сербці Єлені Янкович (3) — 4:6, 1:6; а Катерина здалася росіянці Анастасії Павлюченковій — 2:6, 1:6.

Баскетбол

Українська чоловіча суперліга. «Дніпро» — «Миколаїв» — 87:63 (Бурт (32) — Яйло (12)).

Футбол

За повідомленням бразильської федерації, збірна України стане суперником «пентакампеонів» у товариському матчі, що відбудеться 11 жовтня в Англії, в місті Дербі.

* * *

Іспанія. Останній матч 5–го туру прімеро: «Малага» — «Вільяреал» — 2:3 (Елізеу, 4; Рондон, 30 — Россі, 24; Касорла, 21, 34).

* * *

Росія. Останній матч 22–го туру прем’єр–ліги: «Крилья совєтов» — «Анжи» — 3:0.

* * *

Збірна України втратила титул чемпіона світу серед безпритульних, здобутий минулого року. На новій першості в Ріо–де–Жанейро українці посіли дев’яте місце. У втішному турнірі за 9—16 місця наші обіграли Англію (3:3, по пенальті), ПАР і Палестину (двічі по 6:4). «Золото» ж узяли господарі–бразильці.

Матчі «4 на 4» — два тайми по 7 хвилин — проводили на пляжі, на майданчику, що більше підходить для міні–футболу. Збірну України традиційно представляють не безхатьки, а цілком забезпечені футболісти, скликані відповідними державними структурами.

Шахи

У шостому турі Олімпіади в Ханти–Мансійську чоловіча збірна України здолала угорців — 3:1. Перемоги білими фігурами нашим принесли Василь Іванчук і Павло Ельянов, котрі взяли гору над Петером Леко і… Юдіт Полгар, відповідно. Відому представницю династії Полгар взяли до чоловічої команди, адже офіційно турнір називається «відкритим», тобто доступним для обох статей. Набравши 11 очок, українці вийшли в лідери і вчора грали з грузинами.

Наші дівчата тим часом зазнали першої поразки на турнірі — від росіянок (1,5:2,5) — і опустилися на четвертий рядок. Успіх Катерини Лагно на першій дошці проти Тетяни Косинцевої нівелювався поразками Ганни Ушеніної від чемпіонки світу Олександри Костенюк і Марії Музичук — від супердосвідченої Аліси Галямової.