Картата осічка

25.09.2010

Командний турнір за швейцарською системою вимагає від фаворитів демонструвати свої здібності щодня й грати на перемогу в кожному матчі. Адже навіть невеличка розслабленість упродовж одного з 11 турів може обернутися помітним падінням у таблиці. Після трьох змагальних днів на Олімпіаді в Ханти–Мансійську виокремилася когорта лідерів. У чоловіків по три перемоги здобули аж 14 команд.

На жаль, українці припустилися осічки, зігравши внічию з хорватами (2:2), і опустилися на 15–ту позицію. На першій дошці, замінивши Василя Іванчука, дебютував на турнірі за «синьо–жовтих» Руслан Пономарьов — нічиєю чорними фігурами. Білими на другій розійшовся з суперником миром Павло Ельянов. Здавалося, вирішальне очко здобув на третьому столі Захар Єфименко, який виграв чорними. Але несподівана поразка білими фігурами Олександра Моїсеєнка дозволила нашим обмежитися з менш рейтинговим суперником лише нічиєю. Учора наші хлопці кинулися виправляти ситуацію в дуелі зі словенцями.

Натомість упевнено крокує в комплексі «Югра–арена» жіноча збірна України. Підопічні В’ячеслава Ейнгорна позавчора здолали азербайджанок (3:1) і залишилися в компанії 11 лідерів, які здобули по три перемоги. Свої партії на третій і четвертій дошках відповідно виграли Інна Гапоненко й Марія Музичук. А на першому й другому столах Катерина Лагно й Наталка Жукова завершили зустрічі внічию. Черговим суперником дівчат учора була сіяна 18–ю команда Куби.