За бортом

25.09.2010
За бортом

Наталія Годунко пробилася до фіналу лише в багатоборстві. (Фото Рейтер.)

За підсумком виступів у чотирьох вправах збірна України так і не змогла пробитися до трійки призерів командного заліку. Аліна Максименко, Наталія Годунко й Ганна Різатдінова назбирали 263,475 бала, трохи не дотягнувши до «бронзових» азербайджанок (265,225). Перші дві позиції очікувано посіли грації з Росії (284,925) й Білорусі (269,700).

В індивідуальних виступах у всіх видах «золото» й «срібло» міцно закріпилося за росіянками. У вправі з м’ячем нагорі опинилися Євгенія Канаєва й Дар’я Дмитрієва, а зі стрічкою найкраще впоралися дві Даші — Дмитрієва й Кондакова. Єдина українка, яка потрапила до вісімки фіналісток, Максименко, з м’ячем показала шостий результат, а зі стрічкою — восьмий.

За підсумком цих виступів відібрали 16 спортсменок для розіграшу медалей у багатоборстві. До цієї компанії з наших потрапили Максименко та Годунко — з сьо­мою й 16–ю сумою балів відповідно. Різатдінова виявилася 18–ю.

Утім президент Міжнародної федерації гімнастики Бруно Гранді трохи поскаржився на деякі проблеми протокольного характеру. «Мене розчарувало, що спочатку інколи порушували регламент, але потім все налагодилося. Нічого жахливого не відбулося, але треба зробити висновки на майбутнє. Адже на цьо­му чемпіонаті ми вперше запровадили експериментальні групи для контролю роботи суддів. Раніше одні й ті самі люди судили змагання, а потім розглядали протести на власні дії. Так бути не повинно, й ми це виправили», — підсумував італієць.