НЬЮЗРУМ

24.09.2010

Цифрове об’єднання бібліотек

Як повідомляє інформаційна агенція «ЛігаБізнесІнформ», національні книгозбірні України, Росії та Білорусі домовилися про створення єдиного інформаційно–бібліотечного простору. Відповідні документи підписали в середу в Президентській бібліотеці ім. Єльцина в Санкт–Петербурзі. Бібліотеки співпрацюватимуть в галузі створення електронних фондів, котрі об’єднають їхні ресурси. Оцифровані документи та видання будуть доступні користувачам iнтернету.

Забужко по–англійськи

Всесвітньо відомий онлайн–магазин Amazon продаватиме роман Оксани Забужко «Польові дослідження українського сексу», виданий англійською мовою. Твір вийде як на папері, так і в електронному варіанті. Паперову версію поширюватимуть у всіх великих магазинах художньої літератури англійською мовою.

Роман Забужко разом із творами інших шести письменників став частиною програми Amazon щодо популяризації маловідомої англомовному читачеві літератури. Серед інших творів: «Дочка вішальника» Олівера Потча, «Кордон абсолютної сили» Мартіна Реведрадо, «Старе місто» Ліна Же, «Піцикато: викрадення чарівної скрипки» Русалки Рех, «Пепіта Хіменес» Хуана Валери.

Наші в Берліні

Завтра у столиці Німеччини закривається 10–й Берлінський літературний фестиваль, присвячений Східній Європі. Серед 270 авторів із 65 країн світу є й представники української літератури. Так, на відкритті фестивалю виступав Сергій Жадан та його гурт «Собаки в космосі». Завтра останні переклади своїх книг представлятимуть Юрій Андрухович та Оксана Забужко.

Перший Берлінський фестиваль відбувся в червні 2001 року. Сьогодні його відвідують до 30 тисяч читачів, третина з яких — молодь.