ХРОНІКА

24.09.2010

Шахи

У другому турі Олімпіади в Ханти–Мансійську (Росія) українські збірні знову здобули впевнені перемоги: чоловіки — над Шотландією (4:0), жінки — над Швейцарією (3,5:0,5). Обидві наші команди продовжують перебувати в когорті лідерів, які мають по чотири очки.

Художня гімнастика

У третій день чемпіонату світу в Москві відбувалися кваліфікаційні змагання у вправі з м’ячем. Українки Аліна Максименко, Наталія Годунко й Ганна Різатдінова опинилися на четвертому, дев’ятому та 11–му місцях відповідно. У командному заліку після трьох видів програми наші залишилися на четвертій позиції.

Теніс

Українка Ольга Савчук у другому колі турніру WTA в Ташкенті програла росіянці Олені Весніній (4) — 2:6, 2:6. Поступилися наші дівчата і в парному розряді — у першому раунді вибули сестри Кіченок і дует Васильєва/Федак.

Важка атлетика

Позавчора першу медаль світового форуму в Анталії, одразу золоту, збірній Росії принесла в категорії до 69 кг Світлана Шимкова. «Бронза» Меліни Далузян також стала першою відзнакою Вірменії. Знову не залишилися без нагороди й лідери командного заліку, китайці, — «срібло» в активі 18–річної Юе Канг.

Олімпізм

Завершилося висунення кандидатів на посаду президента НОК України на 2010—2014 роки. Єдиним претендентом залишився чинний головний олімпієць країни — Сергій Бубка. Тож немає сумнівів, що 7 жовтня в Києві Генеральна асамблея НОК продовжить п’ятирічне президентство Бубки ще на чотири роки.