ЦИТАТИ ТИЖНЯ

17.09.2010

Олександр Єфремов,
лідер фракції ПР у парламенті
— про можливу відповідь на блокування Верховної Ради опозицією:

— Невелика група представників опозиції ніякого компромісу не шукає. Я поставив їм просте запитання: якщо ми внесемо до порядку денного ваші питання і за них не проголосує зал, що ви будете робити? Вони відповідають: блокувати. Якщо опозиція і далі буде рухатися в цьому напрямку, авторитет Ради буде падати, і не залишається нічого, крім як ввести пряме президентське правління. Самі ж люди будуть про це просити.

(«Глав­ред»)

 

Петро Симоненко,
лідер КПУ
— про «антиросійську» суть політики Партії регіонів:

— Партія регіонів замість задекларованої реальної політики об’єднання з Російською Федерацією, замість того, щоб іти шляхом ЄЕП, митного союзу, визнання російської мови дер­жавною, тупцює на місці. Ця партія–«временщик» — як кожна політична сила, що керується не ідеологічними принципами, а ідеєю захоплення влади і переділу власності, — сподівається звільнитися від громадських проросійських настроїв косметичними засобами. Кроки щодо Чорноморського флоту треба, безсумнівно, вітати, але чи не є вони кроками колоса на глиняних ногах?

(«Українська правда»)

 

Михайло Чечетов,
народний депутат від Партії регіонів
— про те, чому львівська організація «регіоналів» 1 вересня дарувала школярам книжки про історію ОУН–УПА та героїзм Бандери:

— В одних регіонах, можливо, потрібно вручати людям щось пов’язане з шахтарською працею. Наприклад, у Донбасі. У Дніпропетровську — щось пов’язане з металургією. На Харківщині та Херсонщині — щось із житницею. І у Львові точно так само. Це специфіка регіонів, пов’язана з роботою з виборцями... Адже ми — Партія регіонів — не причісуємо всіх під одну гребінку. Ми визнаємо, що ми різні.

(«Новий регіон»)

 

Ганна Герман,
заступник голови секретаріату Президента
— про необ’єктивний характер резолюції Європейської народної партії, яка засуджує владу України за цензуру:

— Треба приїхати і подивитися телепрограми, перш ніж заявляти, що в нас немає свободи слова... Опозиція, відколи повернулася з Сардинії, кожну п’ятницю (...) в новинах. Якщо вони нічого не робили ціле літо, а були на морях, то ми не могли їх шукати, щоб притягнути в телевізор.

(УНІАН)

 

Олег Ляшко,
народний депутат від БЮТ
— про купівлю бізнес–структурами голови СБУ Хорошковського студії «95–й квартал»:

— Доживемо до того, що СБУ буде жарти для телебачення писати.

(ТРК «Україна»)