ХРОНІКА

16.09.2010

Євро–2012

Квитки на матчі Євро–2012 надійдуть у продаж навесні наступного року. Велика частина перепусток реалізовуватиметься через сайт euro2012.com і федерації країн–учасниць фінальної стадії. Щоб краще задовольнити потреби вболівальників, УЄФА анонсує кілька квиткових програм: можна буде придбати квиток на один матч або абонемент на всі ігри будь–якої з 16 збірних. Частину перепусток зарезервують для людей із порушеннями зору і тих, кому потрібні інвалідні візки та супроводжуючі особи. Всього на 31 матч польсько–українського турніру буде продано близько 1,4 мільйона квитків.

Футбол

В оновленому рейтингу ФІФА збірна України порівняно з серпнем опустилася з 24–го місця на 26–те. До десятки найкращих національних команд входять Іспанія, Голландія, Німеччина (+1 сходинка), Бразилія (–1), Аргентина, Англія (+1), Уругвай (–1), Португалія, Єгипет, Чилі.

Росія — 25–та (–9), Польща — 66–та (–10). Наступний суперник команди Юрія Калитвинцева, збірна Канади, розташовується на 88–й позиції (+13).

Волейбол

Успішно стартувала на міжнародному турнірі в болгарській Каварні «Сіверськодончанка». У першому турі підопічні Володимира Бузаєва переграли «Динамо» (Казань, Росія) — 3:0, а в другому — софійський «Левськи» — 3:1.

Хокей

Український нападник Руслан Федотенко, який зараз перебуває в тренувальному таборі «Нью–Йорк рейнджерз», повідомив, що розглядає також пропозицію одного з клубів Континентальної хокейної ліги.

Баскетбол

Центровий збірної України Кирило Фесенко близький до продовження кар’єри в «Юті джаз». Над однорічним контрактом на мільйон доларів, запропонованим йому «джазменами» в липні, уродженець Дніпропетровська ще розмірковує, оскільки зацікавленість у його послугах проявляють кілька клубів з НБА та Європи.

Бокс

За бій із нігерійцем Семюелем Пітером українець Володимир Кличко заробив 5 млн. євро. Три з них заплатила німецька телекомпанія RTL, ще півмільйона — канали інших країн, а півтора «лимона» надійшло від продажу квитків і сувенірів. Загальний статок Володі німецькі журналісти оцінюють у 20 мільйонів євро, його брата Віталія — у 15.