Як півсотні «хрущовок»

15.09.2010

Поки українців лякають (чи тішать) черговими падіннями цін на житло, на світових ринках елітної нерухомості фіксують усе нові рекорди дорожнечі. Тепер ця планка для квартир зафіксована на рівні 306,5 мільйона доларів — саме за стільки продали «квартирку» в Монако.

Загальна площа двоповерхового пентхауса в житловому комплексі під назвою «Ля Бель Епок» становить 1600 кв. метрів. Квартира розділена на дві частини, в кожній із яких є свій кінозал, кухня, ванні кімнати, спальні та вітальня. Також у помешканні з видом на Лігурійське море розташовується спа–салон, ігрова кімната, бібліотека й сад.

Раніше пентхаус належав одному з найбагатших людей світу, знаменитому бразильському банкірові ліванського походження Едмону Сафра. У 1999 році 67–річний мільярдер загинув унаслідок пожежі, що виникла в квартирі. За даними французьких ЗМІ, останнім часом нерухомість належала братам–девелоперам Кенді. А новим власником елітного помешкання на верхніх поверхах монакської «висотки» став неназваний інвестор із Близького Сходу.

Як повідомляла «УМ», досі рекорд на ринку житла належав лондонській квартирі, яку в липні купили за 220 млн. дол. Пентхаус у районі Гайд–парку був цікавий ще й кімнатою–сейфом — там господарі можуть сховатися в разі нападу або інших надзвичайних ситуацій — і таємними евакуаційними тунелями. Девелоперами цього комплексу також є брати Крістіан та Нік Кенді.