20 пенсів 100 фунтів бережуть

14.09.2010

Британцям, у гаманцях яких завалялися 20–пенсові монетки зразка 2008 року, неабияк пощастило: за кожну з таких копійок вони можуть отримати по 100 фунтів. «Атракціон небаченої щедрості» оголосив Лондонський монетний двір. Виявляється, 2008 року на підприємстві припустилися прикрої помилки: випадково сплутали реверс і аверс 20–пенсових монет старого та нового зразків. У результаті копійки вийшли без дати випуску. Скільки саме було викарбувано таких монет, ніхто не знає. Як припускають на монетному дворі, їх може бути від 50 до 200 тисяч.

Але пощастить не всім: обміняти 20 пенсів на 100 фунтів зможуть лише перші десять тисяч учасників акції. Для того, щоб опинитися серед щасливців, треба зареєструватися на сайті Лондонського монетного двору. Він, до речі, у Британії не головний — відповідає за випуск грошей Королівський монетний двір. Для карбування монет він зазвичай наймає приватні контори.

Як повідомляє Сі–Ен–Ен, в Об’єднаному Королівстві почалася «монетна лихоманка»: британці гарячково переглядають свої скарбнички, кишені та гаманці в пошуках «особливих» двадцятипенсовиків.