ХРОНІКА

11.09.2010

Футбол

Учора в данському Хернінгу відбулося жеребкування пар стикових матчів за право виступити у фінальній частині молодіжного чемпіонату Європи 2011 року. Українська команда, опинившись серед несіяних, потрапила в «плей–оф» на збірну Голландії. Матчі відбудуться 8 і 12 жовтня.

* * *

Федерація футболу Португалії звільнила з посади головного тренера збірної Карлуша Кейруша. Причини — виліт в 1/8 фіналу ЧС–2010 та невдалий старт у кампанії до Євро–2012 (нічия з Кіпром і поразка Норвегії).

Хокей

Клуб НХЛ «Нью–Йорк рейнджерз» запросив українського форварда Руслана Федотенка до свого тренувального табору і вступив із ним у перемовини стосовно підписання контракту. Нагадаємо, минулий сезон Федот не надто вдало провів у «Піттсбурзі», після чого став вільним агентом.

Баскетбол

Суперник київського «Будівельника» в першому кваліфікаційному раунді Євроліги, грецький «Маруссі», збирається знятися з турніру. Через фінансові проблеми клуб уже залишив головний тренер Гіоргос Барцокас, те саме збираються зробити й найцінніші легіонери. Матчі українсько–грецької дуелі заплановані на 21 і 24 вересня.

* * *

Чемпіонат світу (Туреччина). Чоловіки. 1/4 фіналу (результати четверга). США — Росія — 89:79 (Дюрант (33) – Биков (17)), Литва — Аргентина — 104:85.

Велоспорт

12–й етап супербагатоденки «Вуельта» дорогами Іспанії фінішним спуртом виграв британець Марк Кавендіш із команди «Коламбія». Він на останніх метрах випередив ще одного відомого спринтера — американця Тайлера Фаррара з «Гарміна». У загальному заліку суттєвих змін не сталося — попереду іспанець Ігор Антон з «Еускалтель».

Бокс

Сьогодні ввечері у німецькому Франкфурті Володимир Кличко захищатиме свої титули чемпіона світу за версіями IBF і WBO в суперважкій категорії. У четвер українець і його суперник, нігерієць Сем Пітер, провели відкрите тренування, а вчора пройшли зважування. Трансляція поєдинку в Україні почнеться о 23.10 на каналі «Інтер».