«М» проти «Ж»

11.09.2010
«М» проти «Ж»

Зіркові красуні Курникова й Хінгіс згадали, як грати в теніс. (Фото Рейтер.)

У ці вихідні елітна серія «Великого шолома» завершить свій сезон четвертим турніром у Нью–Йорку. На жаль, на нинішньому «Ю–Ес оупен» українці знову не показали видатних результатів. Останньою в ніч на п’ятницю за київським часом вибула з боротьби Еліна Світоліна. У третьому колі змагань юніорок переможниця «Ролан Гарроса»–2010, сіяна під четвертим номером, дещо несподівано поступилася американці Слоун Стіфенс (15) — 4:6, 0:6. Очевидно, ґрунтові корти Парижа харків’янці підходять краще, ніж хардові — національного тенісного центру «Флашинг мідоуз». Тож зробити собі подарунок на 16–річчя, яке Еліна святкує завтра, не вийшло.

Того ж дня визначилися перші переможці чемпіонату. У фіналі мішаних пар сіяні під першим номером американці Лізель Хубер і Боб Брайан упоралися з чесько–пакистанським дуетом Квєти Пешке й Айсам–Уль–Хака Квуреші — 6:4, 6:4. Цікаво, що Брайан і Квуреші вчора ввечері зустрічалися ще раз — цього разу у вирішальному матчі чоловічих пар.

У більш престижних одиночних розрядах позавчора спортсмени дійшли до півфіналів. Останніми до квартету найкращих у чоловіків потрапили Михайло Южний (12) і Рафаель Надаль (1). Росіянин у драматичному двобої здобув вольову перемогу над швейцарцем Станіславом Ваврінкою (25) — 3:6, 7:6, 3:6, 6:3, 6:3; а головний фаворит з Іспанії впевнено розібрався зі своїм співвітчизником Фернандо Вердаско (8) — 7:5, 6:3, 6:4.

Сьогодні в півфіналах Надаль гратиме з Южним, а швейцарець Роже Федерер (2) — із сербом Новаком Джоковичем (3). Більшість шанувальників тенісу у вирішальному матчі прагнуть побачити чергову дуель двох «монстрів» — Надаля й Федерера. Але Южний і Джокович заявили, що спробують написати власні сценарії для фіналу.

Крім власне спортивних баталій, американці не могли залишити глядачів без додаткової розважальної програми. Позавчора любителі зірок минулих років отримали «страву» у вигляді незвичайного показового матчу. У парній зустрічі на корті імені Артура Еша організатори звели жіночий і чоловічий дуети. Прекрасну стать представляли красуні — швейцарка Мартіна Хінгіс і росіянка Анна Курникова, які «зав’язали» з тенісом відносно недавно. А от за сильну частину людства виступали справжні ветерани — австралієць Пат Кеш і швед Матс Віландер. Опоненти зіграли одну партію. Демонструвати галантність на корті чоловіки не стали й довели свою перевагу з рахунком 7:5.