НОВИНИ ПЛЮС

07.09.2010

Відділ кадрів

Вища рада юстиції призначила головою Вищого адміністративного суду Олександра Пасенюка, Вищого господарського суду — Віктора Татькова. Як відомо, голова Верховного Суду Василь Онопенко називав незаконним перебування Пасенюка на посаді з кінця 2009 року і домагався його заміни перед президентськими виборами.

Янукович знову їде на Захід

Президент Віктор Янукович 13 вересня планує відвідати з візитом Брюссель, аби зустрітися з керівництвом Євросоюзу. Про це вчора повідомив директор Департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

Табачник — стоп!

Івано–Франківська обласна рада вимагає відставки міністра освіти й науки Дмитра Табачника. Як передає УНІАН, про це йдеться в ухваленому вчора зверненні на ім’я Президента, Голови Верховної Ради, Прем’єр–міністра, Генпрокурора та народних депутатів України від Івано–Франківщини. «Те, що Кабінет Міністрів не реагує на неодноразові звернення й заяви як депутатів, так і громадськості, а Верховна Рада неспроможна проголосувати відставку міністра–українофоба, тільки додає йому зухвалості», — йдеться у відозві прикарпатського представницького органу. Облрада обурена тим, що Табачник назвав «визначення Голодомору як геноциду українського народу вигадками закордонних істориків», «відновлює сталінсько–брежнєвські стереотипи, намагається знову прищепити нашим дітям комплекси меншовартості та яничарства». Також іванофранківці вимагають притягнути «горе–міністра» до кримінальної відповідальності за неодноразове публічне заперечення Голодомору.

Кримський БЮТ готовий до наїздів

Влада готує силові акції проти опозиції в Криму. Про це вчора повідомила прес–служба БЮТ із посиланням на голову кримської організації Андрія Сенченка. За його словами, днями в Криму відбулося «чергове засідання штабу з боротьби з опозицією, на якому було поставлено завдання — почати з 6 вересня силові акції проти кримської організації партії «Батьківщина» та опозиційних засобів масової інформації».

Розслідування вбивства на Львівщині

Міліція обіцяє винагороду в 100 тисяч гривень за інформацію про вбивство депутата Пустомитівської районної ради (Львівська обл.), члена партії «Єдиний центр» Ярослава Федини. «ЄЦ» звернувся до Генпрокурора з проханням узяти розслідування загибелі Федини під свій контроль.

55–річного лікаря й політика виявили мертвим і скрученим скотчем пізно ввечері 2 вересня на власному подвір’ї в селищі Зимна Вода Пустомитівського району.