Узяли Донецьк, на черзі — Брест

07.09.2010

Як і очікувалося, перший вітчизняний трофей сезону 2010/2011 дістався головному клубу країни. Скласти серйозну конкуренцію «Соколу» на Кубку Федерації, що розігрувався в донецькому льодовому спорткомплексі «Лідер», не вдалося жодному з трьох опонентів. Закономірно, що приз найкращому гравцеві турніру і 2000 гривень винагороди отримав форвард «пернатих» Роман Малов. Утім 500 глядачів, які збиралися на трибунах, навряд чи шкодували про витрачений час, адже місцевий «Донбас» дав бій і столичним гостям, і бронзовому призеру з Харкова.

Володар же «срібла» минулого чемпіонату, «Беркут», програв усі три зустрічі. Зараз цей клуб переживає перехідний період — міняє назву на «Поділ», отримавши підтримку від районної адміністрації й Федерації хокею Києва. А тренувати команду будуть відомі в недалекому минулому хокеїсти Олександр Савицький і Дмитро Підгурський.

Можливо, наступного року на Кубку збереться солід­ніша компанія, адже організатори пообіцяли не лише проводити його щорічно, а й зробити міжнародним. «Со­кіл» же переключається на міжнародний рівень уже сьогодні. Після завершення турніру підопічні Олександра Сеуканда заїхали на футбольну «Донбас–арену», де залишили автографи в книзі почесних гостей, а потім на автобусі здійснили дві тривалі поїздки в західному напрямку: спочатку додому, а далі, в підсиленому складі, — до Бреста, де в стартовому матчі білоруської екстраліги кияни зустрінуться з місцевим ХК.

 

ТАБЛО

Кубок Федерації (Донецьк). 2–й тур. «Сокіл» — «Беркут» — 8:2, «Донбас» — «Харків» — 3:4 ОТ. 3–й тур. «Харків» — «Беркут» — 12:5, «Донбас» — «Сокіл» — 1:4.

Підсумкове становище: «Сокіл» — 9, «Харків» — 5, «Донбас» — 4, «Беркут» — 0.