Наш ліміт — тиждень

07.09.2010

На заключному турнірі серії «Великого шолома–2010» наші співвітчизники продовжили сумну традицію, за якою вони переважно вибувають із розіграшу вже після перших семи днів двотижневих змагань. На нинішньому «Ю–Ес оупен» найдовше тримався Сергій Стаховський.

У п’ятницю в матчі другого кола йому знадобилося більше чотирьох годин, аби виграти п’ятисетовий поєдинок у 18–річного американця Райана Гаррісона — 6:3, 5:7, 3:6, 6:3, 7:6 (8:6). При цьому 24–річний киянин відіграв три (!) матч–боли, розбивши, як сказав згодом один американський журналіст, серця місцевої публіки. Крім того, Стах вийшов на шосте місце серед усіх учасників турніру за кількістю ейсів (подач навиліт) — 44.

Але, витративши багато сил у цьому раунді, у ніч на понеділок за нашим часом Сергій не дограв матч третього кола з іспанцем Фелісіано Лопесом (23) через біль у пальці ноги — 3:6, 0:4. «Фізично я почувався непогано, але бігати вже практично не міг, тому не бачив сенсу страждати на корті. Тепер три тижні відпочину й почну серію турнірів у залах», — підсумував Стаховський.

Також у третьому колі вибула з боротьби на хардових кортах Нью–Йорка й лідерка нашого жіночого тенісу. Олена Бондаренко не змогла чинити серйозного опору переможниці відкритого чемпіонату Франції–2010 Франчесці Ск’явоне з Італії — 1:6, 5:7.

Зачохлили ракетки наші тенісисти і в парних розрядах. Стаховський із росіянином Михайлом Южним у другому раунді чоловічої сітки поступилися 14–му дуету — Аспелін/Ханлі (Швеція/Австралія) — 2:6, 6:3, 6:7; а сестри Бондаренко — другим сіяним серед жінок Хубер і Петровій (США/Росія) — 3:6, 2:6.

Несподіванок за уїк–енд було, на диво, мало. Найбільша — програш британця Енді Мюррея (4) швейцарцеві Станіславу Ваврінці — 7:6, 6:7, 3:6, 3:6. А в жінок — виграш естонки Каї Канепрі (31) у сербки Єлени Янкович (4) — 6:2, 7:6.

У дорослих позаду вже половина дистанції, а юніори лише розпочали свої змагання. Юні представниці Харкова Анастасія Васильєва й переможниця «Ролан Гарроса» Еліна Світоліна стартували з перемог у двох сетах.