Виборче «Оновлення»

04.09.2010

Закон про місцеві вибори поставив громадські організації у скрутне становище: вони не можуть висувати своїх кандидатів, адже це право переважно закріплене за партіями (самовисуванці будуть лише на сільських і селищних виборах). Але деякі організації таки спробують вийти на старт. У тому числі й «Оновлення країни» — рух екс–голови СБУ Валентина Наливайченка.

Сьогодні «ОК» проводить у столиці громадський форум, на якому, зокрема, буде оголошено про політичні перспективи руху та формат участі у місцевих виборах. Також буде презентовано програму оновлення країни.

«Програма готувалася громадськими активістами упродовж трьох місяців, — розповів «УМ» координатор «Оновлення країни» на Тернопільщині Олег Вітвіцький. — Ми по крихтах збирали інформацію, проводили опитування в містах і селах. Тому це реальна програма, а не продукт політтехнологів».

Для участі у виборах на Тернопіллі «ОК» використовуватиме платформи інших партій. «На жаль, закон урізав можливості кандидатів. Але в нас є команда патріотичних організацій. І ми вже маємо домовленість із кількома партіями правого спрямування, що скористаємося їхньою підтримкою», — зазначив Олег Вітвіцький.