«Мама» Поттера рятує від склерозу

04.09.2010
«Мама» Поттера рятує від склерозу

Джоан Роулінг.

«Мама» Гаррі Поттера Джоан Роулінг, яка колись була простою британською вчителькою, а тепер стала однією з найбагатших жінок світу, охоче ділиться своїми мільйонами з тими, хто цього потребує. Днями письменниця, статок якої оцінюють у мільярд доларів, пожертвувала 15 мільйонів на відкриття центру з дослідження і лікування розсіяного склерозу при Единбурзькому університеті в Шотландії.

Як повідомляє британська преса, Джоан зробила це в пам’ять про свою покійну матір Енн, яка 10 років боролася зі страшною хворобою. Коли мама захворіла, Джоан було 15. Енн Роулінг померла 30 грудня 1990–го в 45–річному віці. «Мені тепер стільки ж, скільки було моїй мамі, коли вона померла, — каже письменниця. — Я знаю, що їй приємніше бачити своє ім’я на стінах цього університету, ніж на якійсь статуї в якому–небудь парку. Тож ця пожертва — на її честь і на знак подяки за те, що вона встигла мені дати за своє коротке життя. Для мене немає нічого важливішого, ніж привернути увагу до таких досліджень і нарешті знайти ліки від цієї жахливої хвороби».

Окрім розсіяного склерозу, у неврологічній клініці при університеті досліджуватимуть інші неврологічні недуги, зокрема хворобу Паркінсона.