ХРОНІКА

04.09.2010

Сучасне п’ятиборство

Чемпіонат світу (Ченду, Китай). Чоловіки. Фінал. 1. Сергій Карякін. 2 . Олександр Лесун (обидва — Росія). 3. Жустінас Кіндеріс (Литва)... 7. Павло Тимошенко... 26. Дмитро Кирпулянський (обидва — Україна)...

Футбол

Президент прем’єр–ліги Віталій Данилов заявив, що до 20 жовтня його організація проведе відкритий тендер на продаж прав показу чемпіонату України на телебаченні. За це проголосували 14 із 16 клубів; утримався лише «Арсенал», а представник «Кривбасу» на збори не прийшов. Нагадаємо, що зараз до єдиного телевізійного пулу входять 11 клубів, а ще п’ятеро продають права на трансляції окремо.

* * *

Чемпіонат Європи–2012. Відбірковий турнір. Група F. Ізраїль — Мальта — 3:1.

* * *

Аматорський клуб «Єдність» із Плисок здобув путівку до фінального етапу Кубку регіонів УЄФА, ставши переможцем попереднього раунду, який відбувся в Чернігові та Плисках. Підопічні Сергія Бакуна здолали латвійський «РФШ/Фламінко» (8:0), азербайджанський «Чевік» (5:0) і молдовський «Яловень» (2:0). Фінал турніру заплановано на червень наступного року.

Баскетбол

Чемпіонат світу (Туреччина). Чоловіки. 5–й тур. Найцікавіші результати

Група А. Аргентина — Сербія — 82:84.

Підсумкове становище: Сербія, Аргентина — 9, Австралія — 8, Ангола, Німеччина — 7, Йорданія — 5.

Група В. Бразилія — Хорватія — 92:74.

Підсумкове становище: США — 10, Словенія — 9, Бразилія — 8, Хорватія — 7, Іран — 6, Туніс — 5.

Група С. Пуерто–Ріко — Кот–д’Івуар — 79:88, Росія — Греція — 73:69.

Підсумкове становище: Туреччина — 10, Росія — 9, Греція — 8, Китай, Пуерто–Ріко, Кот–д’Івуар — 6.

Група D. Н. Зеландія — Франція — 82:70.

Підсумкове становище: Литва — 10, Іспанія, Н. Зеландія, Франція — 8, Ліван — 6, Канада — 5.

В 1/8 фіналу зустрічаються: Сербія — Хорватія, Іспанія — Греція, Словенія — Австралія, Туреччина — Франція, США — Ангола, Н. Зеландія — Росія, Литва — Китай, Аргентина — Бразилія.

Велоспорт

На шостому етапі «Вуельти» (151 км) переміг норвежець Тор Хусховд із команди «Сервело». А в лідери загального заліку знову вийшов бельгієць Філіпп Жильбер з «Омеги–Фарма–лотто».

Шахи

У новому рейтингу ФІДЕ троє провідних українських гросмейстерів поліпшили свої позиції: Павло Ельянов піднявся з восьмого місця на шосте, Василь Іванчук — із 12–го на дев’яте, Руслан Пономарьов — із 14–го на 11–те. Трійка ж лідерів не змінилася: Карлсен (Норвегія), Топалов (Болгарія), Ананд (Індія).