Подача променем

04.09.2010
Подача променем

Катерині Бондаренко в другому колі «Ю–Ес опен» довелося боротися не лише з суперницею, а й із сонцем. (Фото Рейтер.)

Позавчора українське представництво в одиночних розрядах відкритого чемпіонату США скоротилося ще на одного спортсмена. Шкода, але успіху старшої сестри не повторила Катерина Бондаренко. Якщо Олена вчора ввечері змагалася з італійкою Франческою Ск’явоне (шостий номер посіву) за вихід до четвертого раунду, то її молодша сестра зупинилася на другому колі. Катя, яка минулого року пробилася у Нью–Йорку до чвертьфіналу, цього разу спіткнулася на словачці Домініці Цибулковій. Хоча шанси на продовження боротьби в українки були чималі.

Катерина майже без бою віддала суперниці перший сет (2:6), але нав’язала боротьбу в другому (7:5), причому взяла гору, програючи по ходу партії 1:4. Здавалося, у вирішальній третині гри Бондаренко–молодша має «дотиснути» суперницю. Представниця Харкова вела перед — 5:3, утім нерви виявились міцнішими у словачки, яка перемогла на тай–брейку — 6:2, 5:7, 7:6 (9:7).

«У третьому сеті в мене був сонячний удар. Але зніматися не хотіла, адже мала шанси на перемогу», — так пояснила поразку сама Бондаренко. Утім наслідки спеки для українки виявились не такими згубними, як напередодні для зомлілої білоруски Вікторії Азаренко, і того ж дня, в четвер, пізно ввечері, Катерина знову вийшла на корт — цього разу в дуеті зі старшою сестрою.

У першому раунді парного розряду наші дівчата легко розгромили французько–бельгійський союз Араван Резаї та Яніни Вікмайєр. У першому сеті українки вигравали 4:2, потім суперниці взяли два гейми, але надалі на корті господарювали сестри Бондаренко — 6:4, 6:1 у підсумку.

«Я переживала за Катю, за її стан. Але суперниці не надто добре грали у парі», — розповіла Олена Бондаренко. У другому раунді сестрам доведеться значно складніше, адже зустрічатимуться вони з другим дуетом посіву — американкою Лізель Губер та росіянкою Надією Петровою.

Потішив того дня своїм результатом і Сергій Стаховський, який в парі з росіянином Михайлом Южним переміг чесько–словацьку зв’язку Мартіна Дамма та Філіпа Полашека — 6:4, 1:6, 7:6 (7:1). Їхні суперники по третьому раунду стали відомі учора ввечері. Тоді ж Стаховський змагався з американцем Райаном Гаррісоном за вихід до третього раунду «одиночки». Раніше на цьому турнірі далі першого етапу Стах ще не пробивався, і перемога могла взагалі стати для нього найбільшим успіхом на турнірах серії «Великого шолома».

У чоловічій одиночній програмі «Ю–Ес оупен» найцікавішими результатами четверга можна назвати поразки сіяних: росіянин Микола Давиденко (6) виявився слабшим за француза Рішара Гаске — 3:6, 4:6, 2:6, а господар турніру Енді Роддік (9) програв сербові Янко Тіпсаревичу — 6:3, 5:7, 3:6, 6:7. У жінок із першої десятки сіяних у четвер завершила боротьбу лише полячка Агнешка Радванська (9), яка в трьох партіях програла китаянці Шуай Пенг. Того ж дня вилетіла з розіграшу й молодша сестра Радванської — Урсула.