«Збитий» пілот Юлі

03.09.2010

Під приціл Генпрокуратури потрапив черговий урядовець Тимошенко. Печерський райсуд столиці дозволив обшукати житло колишнього заступника міністра транспорту та зв’язку — екс–глави Державної авіаційної адміністрації Олександра Давидова, який у 90–ті роки був пілотом Юлії Тимошенко. А з 1996 до 2000 року очолював компанію «ЄЕС–Авіа», яку створила корпорація Леді Ю «Єдині енергосистеми України».

Згідно з постановою Феміди, Київська транспортна прокуратура зацікавилася посадовцем ще два місяці тому — кримінальну справу щодо нього слідчі порушили 8 липня за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою, або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу. Давидову інкримінують, що у квітні 2008 року він підписав два договори про надання юридичних послуг iз підприємцями, яким iз рахунків Державіаадміністрації перерахував близько 80 тис. грн. Натомість досудове слідство встановило, що насправді юридичні послуги надавали аж ніяк не найняті правники, а підлеглі юристи Давидова. За зловживання службовим становищем екс–керманичу Державіаадміністрації «світить» від трьох до шести років позбавлення волі.

 

ДО РЕЧІ

Екс–міністр економіки Богдан Данилишин, з кінця серпня оголошений вітчизняними правоохоронцями в міжнародний розшук по лінії Інтерполу, заявляє, що не ховається від слідства. У телефонному інтерв’ю газетi Kyiv Post колишній урядовець Тимошенко сказав, що наразі лікується, але уточнити місце лікування відмовився. «Крім того, я перебуваю у відпустці ще з початку червня. В Україні з’явлюся тільки після завершення лікування», — повідомив пан Данилишин. Екс–міністр відкидає звинувачення Генпрокуратури на свою адресу про заподіяння збитків державі на 4,5 млн. грн. i водночас вітає прагнення чинної влади навести порядок у державних закупівлях.