Під знаком чортової дюжини

02.09.2010
Під знаком чортової дюжини

Юрій Калитвинцев та воротар Андрій Дикань на прес–конференції. (Фото ФФУ.)

Післязавтра збірна України у польській Лодзі проведе черговий «товарняк», готуючись до майбутнього чемпіонату Європи. Наші футболісти вперше гратимуть під безпосереднім керівництвом Юрія Калитвинцева: колишній асистент Мирона Маркевича отримав статус головного тренера збірної з приставкою «в. о». Отже, колись натуралізований росіянин став 13–м керманичем «синьо–жовтих» за всю історію.

Підготовці до матчу з нашими партнерами в проведенні Євро–2012, а також до гри з чилійцями, що відбудеться в Києві 7 вересня, була присвячена вівторкова прес–конференція тренера збірної на базі в Кончі–Заспі. На таку дебютну для нього подію Калитвинцев прийшов із воротарем Андрієм Диканем, котрий нещодавно став гравцем московського «Спартака».

У першому осінньому спарингу наша команда не зможе розраховувати одразу на кількох виконавців, серед яких є й лідери. Євген Коноплянка та Ярослав Ракицький завтра гратимуть важливий матч у складі «молодіжки» (проти Франції), а Дмитро Чигринський, Артем Мілевський та Олександр Яковенко з «Андерлехта» мають проблеми зі здоров’ям. До речі, Чигринського в Донецьку обіцяють відновити до старту групового турніру Ліги чемпіонів.

Відсутність лідерів дасть нагоду проявити себе іншим футболістам. Уперше до табору збірної викликані Олег Краснопьоров із «Ворскли» та львів’янин Денис Кожанов. «На кожну позицію в нас має бути по два виконавці. Конкуренція ще нікому не заважала», — так озвучив свою кадрову політику Калитвинцев.

Не прибув до табору збірної й нападник московського «Динамо» Андрій Воронін. Тиждень тому в московському аеропорту він загубив усі свої паспорти, тому з’явиться у розташуванні «синьо–жовтих» уже після оформлення нових документів.

 

ЗНАЙ НАШИХ

Список гравців збірної України, викликаних на товариські матчі проти Польщі та Чилі

Воротарі: Андрій П’ятов («Шахтар»), Андрій Дикань («Спартак» М., Росія).

Захисники: Василь Кобін, Віталій Мандзюк, Євген Чеберячко («Дніпро»), Тарас Михалик, Євген Хачеріді («Динамо»), Володимир Польовий («Металург» З), Олександр Романчук («Металіст»), Артем Федецький («Карпати»).

Півзахисники: Олег Гусєв («Динамо»), Денис Кожанов, Ігор Худоб’як (обидва — «Карпати»), Олег Краснопьоров, Денис Кулаков (обидва — «Ворскла»), Олександр Алієв («Локомотив» М, Росія), Анатолій Тимощук («Баварія», Німеччина).

Нападники: Марко Девич («Металіст»), Андрій Шевченко («Динамо»), Євген Селезньов («Дніпро»), Андрій Воронін («Динамо» М, Росія).