Підперезаний Донецьк

01.09.2010
Підперезаний Донецьк

Перемогу українському боксерові віддали всі три судді. (Фото з сайту компанії «Юніон бокс промоушн».)

Уже півтора року минуло з того часу, коли в Україні з’явився новий чемпіон у світі професійного боксу. Точніше, не з’явився, а замінив іншого. Адже донеччанин В’ячеслав Сенченко здобув пояс за версією WBA в напівсередній вазі, перемігши співвітчизника — Юрія Нужненка. Сталося це у квітні 2009–го. А позавчора Сенченко вже вдруге захистив свій титул.

Першим претендентом на титул українця був японець Мотокі Сасакі, який хоч і вистояв у Донецьку всі 12 раундів, але за суддівським рішенням беззаперечно програв поєдинок. Новим бажаючим приміряти чемпіонський пояс став темношкірий венесуелець Чарлі Хосе Наварро. До зустрічі з українцем латиноамериканець мав три поразки за час виступів на професійному рингу; Сенченко ж до вечора понеділка виграв геть усі 30 поєдинків.

До бою з венесуельцем В’ячеслав готувався під керівництвом знаменитого наставника Фреді Роача, котрий свого часу працював з Оскаром де ла Хойєю та в тренерському штабі Володимира Кличка, а також є нинішнім тренером філіппінця Менні Пак’яо. Саме Роач був секундантом Сенченка під час головного бою на боксерському шоу, яке влаштувала компанія «Юніон бокс промоушн» на центральній площі Донецька. Іншою цікавинкою вечора стала присутність на поєдинку всесвітньо відомого боксерського конферансьє Майкла Баффера, якого обов’язково запрошують на всі найпомітніші бої у світі.

Після Бафферового знаменитого протяжного «Приготуйтеся до бійки» Сеня одразу кинувся в атаку, використовуючи статус господаря рингу. Але венесуелець, який є чемпіоном Федерації латиноамериканських країн за версією WBA у своїй вазі (66 кг 400 г), виявився для В’ячеслава серйознішим суперником, ніж японець Сасакі. І цього разу глядачі побачили всі 12 раундів, а суддівські записки зафіксували перевагу нашого земляка — 116:113, 115:113, 115:113.

Загалом позавчора в Донецьку відбулося десять поєдинків, сім із яких були титульними. У дев’яти перемогу здобули спортсмени, що представляють «Юніон бокс промоушн».

Сенченко ж тепер очікуватиме на нового претендента, який спробує відібрати титул. Місяць тому бажання зустрітися з українцем висловив чемпіон Європи, англієць Метью Хаттон, молодший брат знаного бійця Ріккі Хаттона. Саме Метью переміг Юрія Нужненка в боротьбі за свій нинішній пояс і сподівався на зустріч з іншим українцем. Але Сенченко зараз точно думає про серйозніших опонентів. Свого часу він мріяв про зустріч із американцем Шейном Мозлі, називаючи його бажаним суперником ще до того, як американець у травні поступився своєму співвітчизникові Флойдові Мейвезеру.