Асортимент «шарашкиних контор»

31.08.2010

Фахівці Держлікінспекції кажуть, що серед стосів скарг на прилади, які не дали лікувального ефекту й навіть погіршили здоров’я, найбільше нарікань припадає на небулайзер, вібромасажний електричний апарат для ніг RT — 2050, а також зоровий масажер («масажера для біологічно активних точок очей» Slimleu «Зоровий масажер АНС–733»). Причому останній, за свідченнями споживачів, призводить до відчутного погіршення зору. Офтальмологи вже охрестили цей прилад «шкідником» і застерігають українців: не купуйте цю гидоту!

Про невідповідність реклами й справжніх властивостей небулайзеру ми вже казали. Щодо вібромасажера RT — 2050, то продавці запевняють: апарат нормалізує тиск, попереджує апокаліптичні удари, лікує ревматизм, геморой, неврози, відновлює атрофовані (відмерлі!!!) нерви, видаляє пігментні плями тощо. А лікарі зазначають, що це — звичайний побутовий прилад для оздоровчого масажу. І нічого він не лікує.

Крім того, багато скарг від споживачів надійшло на такі апарати:

— «Вібромасажний апарат КВ–100», якому продавці приписала здатність лікувати неврози, імпотенцію, фригідність, целюліт, радикуліт, астму.

— Масажний пояс (Cерії PG — 2001, B1, B2, B3, B4) Pangao, а також LF 16 B–01, MQ–765, Waist Brace CR — 801. «Лікарі» в телемагазинах обіцяли швидке зцілення від ожиріння, артриту, остеохондрозу хребта. І навіть від розсіяного склерозу — хвороби, яка в усьому медичному світі визнана невиліковною! Але насправді хвороби не відступають — про це свідчать численні скарги ошуканих людей.

— «Простата Гленд» чи інакше Prostate Gland Health Care Device — банальна грілка з підсвічуванням, яку бізнесмени з багатою уявою наділили здатністю лікувати простату, зменшувати ракові пухлини і навіть покращувати здоров’я... жіночої репродуктивної сфери. Ті нещасні, які на свій страх і ризик вирішили купити прилад для боротьби з онкопатологією, згодом потрапляли до лікаря у неоперабельному стані...

— Масажний пояс для схуднення PLANGO, артикул PG–2001B1 (Wise Losing Weight Waist Belt) та низькочастотний терапевтичний апарат PLANGO; пояс Comfort MP–2132F; Fat Beraning PX–0268 В; Sayna Pants; Eye massa ofea; Low Thesapy instrument.

— Апарат низькочастотної магнітотерапії «Магнитер АМТ–02».

Держлікінспекція наголошує, що всі названі апарати не мають жодного стосунку для лікування будь–яких хвороб та ніколи не були зареєстровані як медичні вироби. Не попадіться на вудочку шахраїв!