Відлік гамбурзького рахунку почався в Києві

31.08.2010
Відлік гамбурзького рахунку почався в Києві

Брігс жартує, але обіцяє розібратися з українським чемпіоном у перших двох раундах. (Фото Тетяни ШЕВЧЕНКО.)

Від часу, коли в Україні відбувся останній вечір професійного боксу за участю братів Кличків, минуло багато років. І ось учора на прес–конференції у столиці Віталій повідомив, що в найближчі два роки він або його брат планують вийти на ринг на одному зі стадіонів Києва або Донецька. Проте це — лише плани. А поки українську публіку «розігрівають» менш рейтингові боксери, 16 жовтня в Гамбурзі Кличко–старший проведе захист чемпіонського титулу за версією WBC від зазіхань темношкірого американця Шенона Брігса.

«Звісно, більшість шанувальників боксу прагнула побачити протистояння між Віталієм Кличком та Миколою Валуєвим, проте, на жаль, мені не вдалося вмовити росіянина. Йому виявилося мало запропонованих мною 1,5 мільйона доларів», — Кличко–старший був змушений виправдовуватися перед численними журналістами. Бій Кличко—Брігс учора анонсували на прес–конференції, організованій в одному з київських автосалонів.

Вмовляти ж американця Віталію не довелося. «Як тільки я отримав запрошення від команди Кличка, одразу погодився. На ринг я б вийшов навіть у випадку, якби мені взагалі не запропонували гонорар, — каже Брігс. — Просто я мрію побити Віталія, потім — його брата, а на завершення — розібратися з Хеєм».

Водночас український чемпіон аж ніяк не планує прощатися з чемпіонським поясом. Тим самим, за яким екстравагантний американець постійно полював на прес–конференції. Спочатку він зайняв місце навпроти трофею — там, за задумом організаторів, повинен був сидіти його чинний володар. А пізніше «супертяж» зі США прагнув доторкнутися до заповітної цілі навіть під час так званого «поєдинку поглядів». Можливо, цінним поясом Шенон прагнув компенсувати вартість багажу, загубленого по дорозі до Києва.

Жарти жартами, однак у Гамбурзі через шість тижнів на 16–тисячній «О2 Ворлд–арені» на Віталія очікує серйозне випробування. Адже протистоятиме йому світовий рекордсмен за кількістю нокаутів, завданих суперникові в перших раундах. «У молодості я хворів на астму, тому вже на перших секундах бою прагнув відправити своїх суперників на підлогу. Теж саме хочу зробити і з Віталієм. Згідно з моїм «планом А», чемпіон опиниться на помості через 30 секунд. Якщо ні, то все має завершитися у другому раунді», — розповів про свої наміри темношкірий боєць. Упродовж прес–конференції Брігс провокував Віталія на бійку, однак далі жартів справа не дійшла.

Спілкування з пресою Шенон завершував у напівоголеному вигляді, демонструючи теле– і фотокореспондентам біцепси. А от наш чемпіон, як завжди, був незворушний і спокійний. Свою «промову» він виголосить у Гамбурзі — місті, де починалася славна кар’єра Кличка–старшого як професійного бійця.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Екс–чемпіон світу за версією WBA в легкій вазі Володимир Сидоренко повернувся на ринг після 15–місячної перерви і здобув титул інтерконтинентального чемпіона за версією WBC. У поєдинку, що відбувся на київському майдані Незалежності в суботу ввечері, українець здолав 35–річного Мбвану Мутумлу з Танзанії. За підсумком 12 раундів усі судді віддали перевагу Сидоренку — 120:108 і двічі 119:109.