Іржаві «зуби дракона»

Іржаві «зуби дракона»

Сьогодні у Збройних силах України на 130 об’єктах зберігається близько 1 мільйона 190 тисяч тонн боєприпасів, з яких близько половини треба утилізувати до 2017 року. Про це повідомив директор Департаменту утилізації компонентів ракетного палива та ракет і боєприпасів Міністерства оборони України Юрій Бровченко. За його словами, на утилізацію звичайних видів боєприпасів цього року передбачено 106,6 мільйона гривень, проте наразі виділили тільки 8 мільйонів. Цього вистачило, аби укласти контракти на знищення лише 3,2 тисячi тонн боєприпасів, з яких 1,3 тисячi тонн боєприпасів iз горезвісного арсеналу поблизу міста Лозова на Харківщині, де в 2008 році сталася пожежа з масовими вибухами ракет, мін та снарядів, передає прес–служба Міноборони.

Восени — дешевше

Восени — дешевше

26 тисяч українських юнаків підуть у жовтні–листопаді до війська. Таку постанову прийняв цього тижня Кабінет Міністрів і виділив на осінній призов цього року 1,2 мільйона гривень. Міністр оборони Михайло Єжель зазначив, що до Збройних сил підуть 20 тисяч призовників, а решта — в інші силові структури. Коштів на призов виділили достатньо, вважає пан Єжель. Весняний призов був дорожчий і коштував 1,677 мільйона гривень, хоча призивали таку саму кількість «молодих бійців».

Завершальна гостина

Завершальна гостина

Учора кораблі Чорноморської групи військово–морського співробітництва «БЛЕКСІФОР» зайшли в болгарський порт Варна. На переході морем кораблі з’єднання, до складу якого від України входить морський тральщик «Черкаси», провели навчання з протимінної оборони, боротьби з надводними цілями, протиповітряної оборони.

Тому що — «специ»

Тому що — «специ»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Триває місія українського миротворчого персоналу в Республіці Ірак. На цей час десять українських офіцерів виконують спеціальні завдання в бойових умовах у складі підрозділів Тренувальної місії НАТО в Іраку (NTM–I). Наші офіцери живуть і виконують завдання як в «інтернаціональній зоні», де буденністю є ракетні та мінометні обстріли, так і в «червоній зоні», де постійно трапляються викрадення людей iз метою вбивства, обстріли зі стрілецької зброї, вибухи саморобних бомб. У середньому щоденно в Багдаді скоюють до семи–десяти терористичних актів, внаслідок яких гинуть як представники іракських сил безпеки, так і цивільні особи.

Всі статті рубрики