До зустрічі на «Уемблі»

28.08.2010

Уже традиційно УЄФА наприкінці серпня в Монако підбила підсумки минулого лігочемпіонівського сезону. Після голосування, в якому брали участь 16 тренерів команд — учасниць «плей–оф», визначилися кращі футболісти в різних амплуа. Закономірно, що перемогу в усіх номінаціях святкували тріумфатори Суперліги з міланського «Інтера» — зокрема, воротар Жуліо Сезар, захисник Майкон, півзахисник Уеслі Снайдер, нападаючий Дієго Міліто. До того ж, аргентинського форварда визнали ще й найкращим гравцем минулого сезону в Європі.

Надалі ж саме ці четверо брали безпосередню участь у жеребкуванні групового етапу нинішнього розіграшу Суперліги. Вони по черзі з різних кошиків витягували кульки з назвами команд, а легендарний англійський футболіст Гарі Лінекер — посол фіналу, який пройде 28 травня наступного року в Лондоні на стадіоні «Уемблі» — займався їх «розселенням» по «домівках». У підсумку донецький «Шахтар» потрапив до не надто складної групи H, у компанію лондонського «Арсенала», португальської «Браги» та сербського «Партизана».

Учора ж у князiвствi перед початком матчу за Суперкубок мiж «Інтером» та «Атлетiко» вiдбулося жеребкування групового етапу Ліги Європи.

Невдахи ЛЧ, футболісти київського «Динамо», в суперники по квартету Е отримали голландський АЗ, білоруський БАТЕ та молдовський «Шериф» — вийшов такий собі відкритий Кубок співдружності, старт якого призначений на 16 вересня. «Металіст» у групі I поміряється силами з італійською «Сампдорією», угорським «Дебреценом» та голландським ПСВ.

А «Карпати» разом з іспанською «Севільєю», французьким «ПСЖ» та дортмундською «Боруссією» сформували групу «смерті», позначеною літерою J.

 

ХТО? ДЕ? КОЛИ?

Такий вигляд мають решта квартетів у Суперлізі:

Група А: «Інтер», «Вердер», «Тоттенхем», «Твенте».

Група В: «Ліон», «Бенфіка», «Шальке», «Хапоель» (Т–А).

Група С: «Манчестер юн.», «Валенсія», «Рейнджерс», «Бурсаспор».

Група D: «Барселона», «Панатінаїкос», «Копенгаген», «Рубін».

Група Е: «Баварія», «Рома», «Базель», «Клуж».

Група F: «Челсі», «Марсель», «Спартак» (М), «Жиліна».

Група G: «Мілан», «Реал», «Аякс», «Осер».

 

Календар матчів у групи H

15 вересня: «Шахтар» — «Партизан», «Арсенал» — «Брага».

28 вересня: «Брага» — «Шахтар», «Партизан» — «Арсенал».

19 жовтня: «Арсенал» — «Шахтар», «Брага» — «Партизан».

3 листопада: «Шахтар» — «Арсенал», «Партизан» — «Брага».

23 листопада: «Партизан» — «Шахтар», «Брага» — «Арсенал».

8 грудня: «Шахтар» — «Брага», «Арсенал» — «Партизан».