У нас на районі

26.08.2010

Учора Київська міська рада зробила крок, який дозволить закріпити за Партією регіонів іще більше влади в столиці. Міський «парламент» на позачерговій сесії звернувся до Верховної Ради, аби та внесла зміни до закону «Про столицю України» і перепрофілювала систему виконавчої влади в Києві.

Як пояснив головний ініціатор звернення, перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Олександр Попов, у Києві пропонується створити іншу вертикаль влади, котра передбачала б утворення районних адміністрацій, які були б підпорядковані саме КМДА.

Секретар Київради Олесь Довгий зазначив, що ліквідація районних рад сприятиме зменшенню бюрократизації та здешевленню управління містом. «Це питання вже давно потребує вирішення. З районів потрібно забрати політику, зробити їх господарськими органами, які будуть вирішувати актуальні проблеми киян», — додав Довгий.

«За» звернення проголосували 65 депутатів Київради, серед яких і 8 депутатів БЮТ, котрі нібито перебувають в опозиції до нинішньої київської влади...

Опоненти Попова і Ко вважають, що це — спосіб узурпації влади Партією регіонів. Юлія Тимошенко переконана, що діями «регіоналів» керує страх. «Партія регіонів впевнена, що програє місцеві вибори в Києві і Янукович не зможе призначити «людей з Макіївки». Отже, свою проблему він вирішує шляхом позбавлення киян права обирати собі владу. Спочатку без виборів поміняли владу в місті, тепер так само без виборців мінятимуть владу в районах», — зазначила Тимошенко. Вона виступила за те, щоб 31 жовтня в Києві відбулися одночасні вибори міського голови, міської та районних рад.

Більшість фракції БЮТ не брала участі в сесії. Збори не підтримав і Блок Кличка. Прес–служба БК заявила, що рішення про ліквідацію районних рад не може прийматися без урахування думки киян, а проведення сесії з порушенням регламенту є неповагою до депутатів.