Росте зміна!

20.08.2010
Росте зміна!

Два «золота» Юнацької Олімпіади для української збірної здобув плавець Андрій Говоров. (Фото Рейтер.)

Кілька днів тому головний тренер вітчизняних плавців Сергій Бондар журився, що одразу двоє найкращих наших юніорів Дарина Зевіна та Андрій Говоров не змогли представити Україну на європейській першості з водних видів у Будапешті — вони віддали перевагу Юнацьким Олімпійським іграм. Думається, що ця парочка ще візьме своє на дорослих змаганнях. А зараз же вони — «золоті» герої України в Сінгапурі. Слідом за Дариною двічі на найвищу сходинку п’єдесталу сходив і Андрій Говоров. У середу дніпропетровець найшвидше (22,35 сек.) проплив 50–метрівку вільним стилем, а наступного дня виграв ще й «спринт» серед батерфляїстів (23,64).

Шкода, але за крок до «золотого» дублю зупинилася Зевіна. Якихось 0,15 секунд не вистачило киянці, аби в фіналі 50–метрівки на спині випередити француженку Матільду Сіні. Хай там як, але юне дарування зі столиці України у своєму активі має повний комплект олімпійського металу.

Водночас у четвертий змагальний день на п’єдестал зійшли ще четверо наших співвітчизників. Про «срібло» Наталі Ковальової «УМ» повідомляла вчора. Високий рівень вітчизняної школи спортивної гімнастики підтвердив Олег Степко із Запоріжжя. Вихованець Павла та Ольги Нетреб, набравши 85,350 балів, став другим у багатоборстві. Лише один пункт програв запоріжець японцеві Юйї Камото. Третім завершив змагання китаєць Ксяодонг Джу (85,000 балів).

Славні традиції українських важкоатлетів підтримав земляк Олега Костянтин Рева, який із третім результатом закінчив свій виступ у категорії до 85 кг. За підсумками двох вправ Костянтин підняв 320 кг, срібний медаліст росіянин Олексій Косов узяв 334 кг, а переможцю з Болгарії Георгію Шикову підкорилися 335 кг.

Цікаво, що й третя нагорода належить уродженцеві Запоріжжя. Максим Домінішин, який спеціалізується в тхеквондо (вагова категорія до 73 кг), програвши півфінальний двобій майбутньому переможцеві з Кореї Кім Джин Гаку, отримав бронзову нагороду.

Тож після неповних п’яти днів змагань в активі «синьо–жовтої» команди 12 медалей (3 золоті, 5 срібних та 4 бронзові).