Короп по–коропецьки із Коропця

Короп по–коропецьки із Коропця

Окрім мальовничих краєвидів та історичних пам’яток, для туриста цікаве що? Правильно, оригінальна місцева кухня, яка смачно відображає місцевий колорит. Тож і містечко Коропець, що стоїть на березі однойменної річки, стало адресою оригінального фестивалю невипадково — минулої неділі на Тернопільщині, поряд з унікальним Дністровським каньйоном, уже втретє відбулося оригінальне культурно–кулінарне дійство «КоропФест–2010». У містечку Коропець уже не одне століття культивується дуже цікава рибна кухня, тож багато родин має свої фірмові рецепти, які передаються з діда–прадіда, і особлива увага традиційно надається іменному, так би мовити, коропу. Майже сімдесят способів приготування цієї простої і порівняно недорогої риби і було презентовано на фестивалі як самими коропчанами, так і гостями фестивалю. «УМ» вибрала для своїх читачів кілька найцікавіших.

Через тую замащанку болить головонька...

Через тую замащанку болить головонька...

За настановами предків, коли прийшов Спас, варто готувати рукавиці про запас. Утім доречніше у найближчі вихідні скерувати «лижі» на Івано–Франківщину, де проходитиме Фестиваль автентичної карпатської кухні «Смачний Спас». Назва дводенного дійства на Коломийщині має двояке прочитання: і село, в якому воно відбуватиметься, — Спас, і напередодні, 19 серпня, — справжній другий яблучний Спас. Центровою на фестивалі буде «Країна гурманів» — творчий кулінарно–мистецький конкурс місцевих рецептів, яким не менше 50 років. Відразу ці кухарсько–автентичні надбання карпатців впишуть у спеціально виготовлену величезну книгу, розміром близько 90 на 60 см.

Всі статті рубрики