ХРОНІКА

18.08.2010

Футбол

КДК ФФУ позбавив «Металіст» і «Карпати» по дев’ять очок за організацію ними начебто договірного матчу три роки тому. Результат гри анульовано, обидві команди оштрафовані на 25 тисяч доларів. Президент харків’ян Олександр Ярославський учора заявив, що його клуб оскаржуватиме це рішення.

* * *

Президент Федерації футболу Чилі Харольд Майн–Ніколлс під час візиту до Києва домовився з ФФУ про три товариські матчі в Україні — два на рівні юнацьких збірних (6 і 8 вересня) й один — національних (7 вересня). Також очікується, що в разі виходу українців до фінальної частини чемпіонату світу 2014 року для нашої національної команди в Чилі організують тренувальний табір і матч–відповідь із тамтешньою збірною.

* * *

Англійська прем’єр–ліга. Останній матч 1–го туру: «Манчестер юн.» — «Ньюкасл» — 3:0 (Бербатов, 33; Флетчер, 42; Гіггз, 85).

* * *

Німеччина. Кубок. Матчі першого раунду: «Германія» — «Баварія» — 0:4 (Тимощук не грав), «Ален» — «Шальке» — 0:2.

* * *

Півзахисник «Баварії» Анатолій Тимощук відмовився переходити до казанського «Рубіна». Інтерес до українця виявляє ще один російський клуб — московське «Динамо».

* * *

22–річний нападник «Шахтаря» Олександр Гладкий, який не користується великою довірою тренера донеччан Мірчі Луческу, найближчим часом перейде до «Дніпра».

Теніс

Слідом за Іллею Марченком хардовий турнір АТР у Цинциннаті залишили ще двоє українців. У першому колі Олександр Долгополов поступився іспанцеві Давиду Ферреру (6:3, 3:6, 4:6), а Сергій Стаховський — американцеві Енді Роддіку (4:6, 7:6, 1:6).

* * *

Невдало завершилися стартові матчі на змаганнях WTA у Монреалі для сестер Бондаренко. Олена в одиночному розряді несподівано програла словачці Грот (6:7, 2:6), а Катерина в парі з італійкою Ск’явоне не встояла перед суто італійським дуетом Еррані/Вінчі — 3:6, 3:6.

Баскетбол

Центровий збірної України Олексій Печеров підписав контракт з італійською командою «Армані джинс». Нагадаємо, що три останні сезони 24–річний уродженець Донецька провів у НБА — «Вашингтоні» й «Міннесоті».

Автоспорт

П’ятий етап чемпіонату України з ралі, що відбувся на дорогах Київської області, був присвячений пам’яті відомого гонщика Андрія Александрова, який трагічно загинув три роки тому. Переможцем в абсолютному заліку став екіпаж Валерія Горбаня й Євгена Леонова. Зовсім небагато поступилися їм Олександр Салюк і Павло Черепін. Завершиться чемпіонат за місяць етапом у Криму.