Повний комплект

18.08.2010
Повний комплект

Дарина Зевіна здобула першу золоту медаль для нашої збірної в Сінгапурі. (Фото Рейтер.)

По дві нагороди за день — під таким девізом поки проходить виступ нашої команди на перших Юнацьких літніх Олімпійських іграх, що зараз тривають в острівному Сінгапурі. Після двох срібних медалей у стартовий день змагань наша молодь виборола «золото» й «бронзу» у другий, отримавши свою частку з 19 комплектів, що розігрувались у понеділок.

 

Поки найбільший успіх у складі «синьо–жовтих» на рахунку Дарини Зевіної, що стала першою на 100–метрівці на спині. Наша 15–річна плавчиня показала результат 1 хв. 01,51 сек., а позаду неї фінішували китаянка Бай Ангі та росіянка Олександра Папуша. До фіналу в такiй самiй програмі вийшов наш Андрій Ковбаса, однак фінішував тут сьомим із восьми заявлених на вирішальний заплив спортсменів.

Остаточно заповнила палітру цінних металів у скарбничці нашої збірної 16–річна борчиня Каріна Станкова, що виступає у ваговій категорії до 70 кг. На шляху до свого третього місця вона почергово долала угорку Шанет Немет та австрійку Мартіну Кунц. У півфіналі одеситка поступилася канадійці Дороті Єтс, а в сутичці за бронзову медаль перемогла представницю Казахстану Римму Кушкенову. А перше місце посіла вже згадана канадійка Єтс, що була сильнішою за кореянку Чжинжу Мун.

За крок до п’єдесталу в понеділок зупинилася ще одна українка — прапороносиця нашої збірної, шаблістка Аліна Комащук. Представниця Нетішина, що перемогла на липневому чемпіонаті України серед юніорів, на шляху до чвертьфіналу здолала шість суперниць, а в 1/4 спокійно пройшла француженку Кензу Буда (15:10). Але в півфіналі на нашу фехтувальницю чекала росіянка Яна Єгорян, що й стала у підсумку тут чемпіонкою — Комащук програла їй усього один укол (14:15).

Так само уперто боролася 17–річна Аліна й за третє місце, та віддала медаль німкені Ані Муш — 13:15 на користь її суперниці. А серед чоловіків–шпажистів Роман Свічкар закінчив боротьбу перед чвертьфіналом: усього одним уколом він поступився казаху Кирилу Закупову (14:15).

Доволі несподівано провела свої виступи в одиночному тенісному турнірі чемпіонка юнацького «Ролан Гаррос» Еліна Світоліна. У неділю харків’янка перемогла німкеню Анну–Лену Фрідсам (2:1), але позавчора неочікувано поступилася росіянці Дар’ї Гавриловій (0:2). Зате наша тенісна надія й далi виступає в парному розряді: разом із Софією Ковалець у понеділок вона обіграла аргентинсько–парагвайський дует Августіни Ескеназі та Вероніки Цепеде (2:1), і вийшла до другого раунду змагань.

Невдача в одиночному розряді в бадмінтоні спіткала нашу Єлизавету Жарку. У групових змаганнях за неділю та понеділок вона програла всі три поєдинки з однаковим рахунком 0:2. Натомість у гімнастичному багатоборстві Олег Степко завершив кваліфікаційні змагання із третьою сумою балів, пропустивши вперед лише японця Юя Камото та британця Сема Олдхема. Фінал у цьому виді вiдбудеться зав­тра.

За результатами двох змагальних днів наша збірна посідає дев’яту позицію в неофіційному командному заліку з чотирма медалями (1+2+1). Лідирує тут Китай (5+3+1), Росія (4+4+3) та Азербайджан (3+0+0).