Різ стане Лі

13.08.2010
Різ стане Лі

Голлівудській акторці Різ Уїзерспун непогано вдаються ролі співачок. Власне, досі в її кар’єрі такий образ був тільки один, зате одразу приніс «Оскара» — найвищою відзнакою члени Американської кіноакадемії оцінили перевтілення Різ у дружину видатного кантрі–співака Джун Картер у фільмі Джеймса Менголда «Пройти по межі» (2005). Незабаром Уїзерспун знову доведеться співати: її запросили на головну роль у біографічній стрічці про знамениту американську джаз–виконавицю Пеггі Лі.

Режисером і сценаристом фільму, в якого поки немає назви, стане Нора Ефрон, відома за стрічками «Ті, що не сплять у Сіетлі», «Майкл», «Джулі і Джулія». А продюсером виступить сама Різ.

Власне, на головну роль її поки не затвердили, але зірка «Білявки в законі» дуже цього хоче. Історія Пеггі дуже її цікавить — настільки, що Різ викупила у родичів Лі права на її екранізацію.

Пеггі Лі народилася 1920 року, співала ще зі школи, а в 17 років, переїхавши з Північної Дакоти до Чикаго, почала працювати з групою джазового музиканта Бенні Гудмана. Справжню популярність дівчині принесла кавер–версія пісні Ліл Грін Why Don’t You Do Right?, що розійшлася накладом понад мільйон. Знімалася Пеггі й у кіно, а мюзикл 1955 року Pete Kelly’s Blues приніс їй «оскарівську» номінацію за жіночу роль другого плану.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Епатажна поп–діва Леді Гага збирається знятися в повнометражному біографічному фільмі про себе. Як повідомляє сайт Gigwise, Стефані Джерманотта (це справжнє ім’я Леді Гаги) взяла за приклад фільм Майкла Джексона Moonwalker 1988 року.