НОВИНИ ПЛЮС

12.08.2010

На Одещині «регіонали» викрили «регіонала» з хабарем

В Одеській області в момент отримання хабара в розмірі 8 тис. доларів затримали голову Березовської районної держадміністрації — члена Партії регіонів Сергія Кухтіка. Як повідомив учора голова ОДА Едуард Матвійчук, чиновник вимагав хабар за виділення ділянки землі. Керівником району Кухтік став у квітні.

Свобода слова

Президент Віктор Янукович заявив, що не допустить цензури в Україні. Про це йдеться у відповіді Януковича на заяву Міжнародного інституту преси, який обвинувачує нову владу в утисках свободи слова. «Процес розвитку і розширення свободи преси в Україні є незворотним. І я ніколи не допущу повернення до цензури чи будь–яких інших методів тиску на журналістів», — пишуть на це політтехнологи Януковича. За його словами, факти, наведені в листі МІП, «були детально розслідувані, і за ними зроблені серйозні висновки». Хоча, що стосується «рішення суду щодо телеканалів ТВi і «5–го», то я як громадянин і як гарант Конституції не маю права впливати на суди. І думаю, що журналісти тут, як ніхто, повинні підтримати мої принципові позиції», — пише Янукович. Також глава держави засвідчує існування «відверто замовних і непрофесійних» публікацій. І сповіщає, що після Дня Незалежності в регіонах стартують публічні обговорення «нашої концепції Громадського телебачення».

* * *

Президент Віктор Янукович доручив правоохоронним органам розібратися з ситуацією, що виникла навколо телевізійного каналу «Тоніс». Про це повідомляє прес–служба глави держави. Янукович наголосив на неприпустимості будь–якого незаконного втручання у діяльність ЗМІ в Україні.