ХРОНІКА

12.08.2010

Футбол

У новому рейтингу ФІФА збірна України піднялася на одну позицію і тепер посідає 24–й щабель, зовсім трохи відстаючи від Гани. На чолі таблиці — без змін: Іспанія, Голландія, Бразилія, Німеччина, Аргентина, Уругвай, Англія, Португалія, Єгипет, Чилі, Італія. Збірна Росії — на 16–му місці (–1), Польща — 56–та (0).

* * *

Контрольні матчі. «Парма» — «Шахтар» — 1:1 (Паонесса, 75 — Морено, 52), Боснія і Г. — Катар — 1:1, Італія — Кот–д’Івуар — 0:1 (Туре, 55), США — Бразилія — 0:2 (Неймар, 29; Пато, 45).

У складі оновленої збірної Бразилії на поле в Нью–Джерсі новий тренер Ману Менезеш випустив 19–річного форварда київського «Динамо» Андре. Він на 65–й хвилині замінив Пато.

* * *

32–річний захисник збірної Португалії Рікарду Карвалью перейшов із лондонського «Челсі» в мадридський «Реал», із яким підписав дворічний контракт.

* * *

Президент ФІФА Йозеф Блаттер заявив, що Міжнародна футбольна федерація почала розслідування з приводу жорстоких санкцій керівництва КНДР щодо членів національної збірної, яка невдало виступила на чемпіонаті світу в ПАР. Позавчора ФІФА надіслала у північнокорейську федерацію листа, в якому просить надати інформацію про стягнення. Серед іншого, з–за «залізної завіси» надходили відомості про виключення тренера збірної з партії.

Теніс

Турнір серії АТР «Мастерз» у Торонто (призові — 2,43 млн. дол.). Перше коло. Долгополов (Україна) — Петшнер (Німеччина) — 1:6, 6:2, 7:6 (7:4). Пари. Стаховський/Южний (Україна/Росія) — Белуччі/Мело (Бразилія) — 6:3, 6:7, 10:2.

У парному розряді наступним суперником Олександра Долгополова стане росіянин Михайло Южний, сіяний під 12–м номером. Цікаво, що Долгополов уперше грає в основній сітці хардових «Мастерзів».

* * *

Турнір серії WTA Premier у Цинцинатті (2 млн. дол.). Перше коло. Кириленко (Росія) — К. Бондаренко (Україна) — 6:1, 6:3. Друге коло. Бартолі (Франція, 16) — О. Бондаренко (Україна) — 7:6 (7:4), 6:1. Пари. Медіна–Гаррігес/Янь (Іспанія/Китай) — О./К. Бондаренко — 2:6, 7:5, 10:6; Цибулкова/Павлюченкова (Словаччина/Росія) — Савчук/Пельтьє (Україна/Канада) — 6:2, 4:6, 10:5.

Євро–2012

В Україні з інспекційним візитом перебуває генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно. Учора він оглянув львівські об’єкти з підготовки до Євро–2012 та здійснив прогулянку центром міста. Як повідомляє прес–служба Львівської міськради, Інфантіно ознайомився з ходом будівництва нового терміналу аеропорту, побував на будівельному майданчику стадіону до першості Європи, оглянув майбутню фан–зону на проспекті Свободи. Після Львова делегація УЄФА вирушила в Донецьк, а сьогодні відвідає Харків та Київ. Це перший візит Джанні Інфантіно в Україну на новій посаді.

Фігурне катання

Перша олімпійська чемпіонка незалежної України Оксана Баюл повернулася зі США, де жила майже 15 років, в Україну. На прес–конференції в рідному Дніпропетровську вона повідомила, що вже дає майстер–класи юним українським фігуристкам. Квартиру в Одесі, отриману за перемогу на Олімпіаді–1994, 33–річна Оксана хоче поміняти на житло в Києві, адже днями стала студенткою заочного відділення Національного педуніверситету ім. Драгоманова.