Розчавлені персами

12.08.2010

Лише на один рік повернувся в Україну трофей пам’яті великого Лобановського. Учора ввечері він знову поїхав за кордон із новими переможцями меморіального турніру.

Минулого року молодіжна збірна України вперше виборола кубок імені Валерія Васильовича, перегравши у фіналі турків, але нове покоління «молодіжки» не змогло підтвердити переможний статус. Позавчора ввечері наші футболісти в Бородянці вже в стартовому матчі восьмого за ліком Меморіалу Лобановського поступилися команді Ірану.

Щоправда, як уже писала «УМ», у турнірі бере участь не «класична» «молодіжка» Павла Яковенка U–21, а збірна гравців віком до 20 років — своєрідний сплав команд Калитвинцева та Бузника, 1990 і 1991 р. н. Ворота такого «вінегрету» захищав ще молодший Максим Коваль.

Уже в першому таймі новачок київського «Динамо» тричі виймав м’яч із сітки власних воріт. Ця 45–хвилинка вийшла дуже насиченою: наші спочатку відквитали один м’яч зусиллями півзахисника «Карпат» Володимира Гудими, а потім арбітр вилучив одного з іранців. Але господарі турніру відчутно поступалися перським ровесникам, тож спромоглися лише до мінімуму скоротити відставання після точного удару київського «каноніра» Андрія Богданова, який замкнув флангову передачу того ж Гудими. А потім після «дитячої» помилки в захисті взагалі пропустили учетверте.

Утім Яковенко не виглядав занадто засмученим. Навпаки, як відзначив Павло Олександрович, команда, що вперше грала в такому складі, іноді радувала око; її мета — далекоглядна — зігратися до наступних кваліфікацій.

Уже вчора ввечері на стадіоні ім. Лобановського в Києві іранці змагалися з росіянами за головний трофей, а наша «молодіжка» в тій же Бородянці вчетверте в історії турніру грала в матчі за умовну «бронзу».

 

ТАБЛО

Міжнародний турнір пам’яті В. Лобановського. Півфінали. Україна — Іран — 2:4 (Гудима, 36; Богданов, 57 — Шарафабад, 12; Кавім, 26; Алішан, 31; Гарібі, 67; вилучення: Пураліганжи, 39 (І)); Росія — Туреччина — 1:0.