НОВИНИ ПЛЮС

11.08.2010

Суд і діло

Адвокат народного депутата Андрія Парубія В’ячеслав Мартинюк оскаржив рішення Печерського райсуду Києва про законність постанови про порушення кримінальної справи щодо депутатів від «НУНС» Парубія та Юрія Гримчака. Відповідну скаргу він подав до Апеляційного суду Києва. Нагадаємо, Парубію та Кримчаку закидають те, що 27 квітня запалили димові шашки у стінах Верховної Ради під час ратифікації угоди про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії в Криму.

Партактив

Керівництво львівського обласного осередку партії «Батьківщина» заявило про грубе втручання влади у діяльність партії. Як розповів голова БЮТівців Львівщини Роман Ілик, 3 липня відбулася партконференція, але управління юстиції відмовилося зафіксувати зміни щодо зміни керівника обкому Івана Деньковича, якого виключили з БЮТ за перехід до лав парламентської коаліції, на Ілика. «Це чиста політика. Бажання знищити опозицію, демократію, партію», — вважає Ілик. Нагадаємо, проблеми із реєстрацією нового керівництва у БЮТ виникли й на Київщині.

Акції

Співробітники Служби безпеки не проводили профілактичних бесід з активістками жіночого руху «Фемен» у вищих навчальних закладах. Про це йдеться у відповіді СБУ на лист «феменок» із вимогою розібратися з фактами тиску з боку осіб, що представлялися співробітниками СБУ.

У свою чергу епатажний рух провів акцію під стінами СБУ: дівчина традиційно оголила груди, на них був напис «Забили!»; активістка тримала в руках молоток, а в зубах — цвяхи.