Поїду на власному поїзді...

11.08.2010

Доволі оригінально й недешево організував власну поїздку до Криму на засідання Ради нацбезпеки та оборони керманич Міністерства транспорту та зв’язку Костянтин Єфименко. Нагадаємо, що Президент Янукович скликав позачергове засідання РНБО 5 серпня у зв’язку із загрозою пожеж у країні. Чимало членів Радбезу добиралися до Криму, де відпочивав Президент, літаками. А пан Єфименко організував такий собі залізничний чартер: до Сімферополя він приїхав у ВІП–вагоні.

Як повідомляє сайт «Оглядач» із посиланням на власні джерела в Мінтрансі, «крутий» вагон міністра причепили не до звичайного потяга, як це iнодi практикується. Пан міністр забажав, щоб його дiм–вагон тягнув окремий пасажирський електровоз поза ниткою графіка! Такі літерні поїзди мають право використовувати лише перші особи держави.

Зрозуміло, що всі витрати цієї поїздки міністра Єфименка взяла на себе «Укрзалізниця». Вартість її чимала — 150 тисяч гривень. І це при тому, що вартість одного авіаквитка бізнес–класом iз Києва до Сімферополя (туди й назад) становить 5 600 гривень.

У Мінтрансі наразі намагаються виправдати свого очільника. Прес–служба відомства стверджує, що міністр дійсно їздив до Криму у ВІП–вагоні, але його нібито таки причепили до звичайного пасажирського поїзда.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Власник дачі в елітному селі Рудики, що під Києвом, Роман Ромазанов заявляє, що народний депутат Інна Богословська, яка три роки орендувала його будинок, завдала йому збиткiв на 70 тисяч доларів. Мовляв, після того, як квартирантка з’їхала, він недорахувався двох телевізорiв, електростанції–генератора, французького сервізу «Мадонна», каструлі «Бергофф» тощо. Пан Ромазанов написав заяву в Обухівський райвідділ міліції, повідомляє газета «Сєгодня». Господар також нарікає на те, що пані Богословська незаконно зробила ремонт у його будинку.

Сама Інна Богословська наразі перебуває за кордоном і ситуацію не коментує. Натомість в оточенні «регiоналки» пояснюють причини скандалу тим, що власник не хоче повертати квартирантам заставу за останній місяць оренди — 5 тис. доларів.