ХРОНІКА

11.08.2010

Теніс

На престижному турнірі серії АТР «Мастерз» у Торонто (призові — 3 млн. дол.) Сергій Стаховський у першому колі обіграв знаного французького тенісиста Рішара Гаске — 7:5, 6:1. Наступним суперником першої ракетки України стане фіналіст Уїмблдону чех Томаш Бердих, сіяний у Канаді сьомим. Інший українець, Ілля Марченко, який подолав сито кваліфікації, на старті основної сітки в упертій боротьбі поступився Ніколасу Альмагро з Іспанії (14) — 5:7, 7:5, 4:6.

* * *

Турнір серії WTA у Цинциннаті (США, призовий фонд — 2 млн. дол.). Перше коло. Олена Бондаренко (Україна) — Домініка Цибулкова (Словаччина) — 3:6, 6:2, 6:3.

* * *

Дівоча збірна України у категорії до 12 років (Ольга Фрідман, Стефані Де, Наталія Маленко) посіла друге місце на командному чемпіонаті Європи, що завершився у Франції.

У фіналі українки поступилися збірній Росії — 0:3.

Футбол

Донецький «Шахтар» виступить з ідеєю об’єднання Кубків Росії та України. Про це на зустрічі з уболівальниками розповів генеральний директор клубу Сергій Палкін. Він сказав, що це буде першим кроком до втілення «гарної ідеї» з об’єднання чемпіонатів двох країн. «Але наскільки нам вдасться зробити цей перший крок, залежить не тільки від бажання клубів–учасників, а й, природно, від багатьох політичних питань як в одній, так і в іншій країні», — сказав речник клубу Ріната Ахметова. «Щоб підвищити рейтинг Кубків України й Росії, ми хотіли б об’єднати ці два турніри за спеціальною формулою, яку зараз розробляємо», — цитує Палкіна офіційний сайт «кротів».

* * *

Перша ліга. Останній матч 4–го туру. «Кримтеплиця» — «Львів» — 0:1 (Чепурненко, 83).

Лідери: «Сталь», «Олександрія» — 10, «Титан», «Львів» — 9.

Стрільба

Позавчора, в передостанній день чемпіонату світу у ФРН, на 25 м у жінок команда пістолетниць України (Костевич, Дьомкіна, Камінська) посіла лише 11–те місце. В індивідуальному заліку найвищою виявилася чернігівка Олена Костевич — дев’ята. Олімпійська чемпіонка не потрапила до фіналу , програвши перестрілку за восьме місце.

Баскетбол

Президент США Барак Обама зробив собі подарунок на 49–річчя та провів дві години у спортзалі із зірками НБА, граючи в баскетбол. Серед учасників «вечірки» були Леброн Джеймс, Кобі Брайант, Кармело Ентоні та «зірки минулого», серед яких вирізнявся Меджик Джонсон.