НОВИНИ ПЛЮС

10.08.2010

Прем’єр лукавить: газ знову подорожчає навесні!

Міжнародний валютний фонд оприлюднив текст свого меморандуму з українською владою. І тим самим повністю заперечив заяву Прем’єр–міністра Азарова, що другого підвищення вартості газу не буде. «В меморандумі такої вимоги нема, однозначно», — впевнено заявив Прем’єр. «Додаткове зростання вартості газу має відбутися у квітні 2011 року», — відкрив завісу таємничості з документа МВФ. Й надалі газ в Україні має дорожчати щопівроку: до того часу, поки ціна «блакитного» палива для населення не досягне паритету з вартістю імпорту.

Запасайтесь «євриками»: невдовзі знову буде 1,35

Економічне зростання у США таки пригальмовує, до того ж зменшується приватне споживання. Експерти вже не вірять у сценарій, за яким Америка може швидко розрахуватися зi своїми запозиченнями. Натомість криза у єврозоні вже досягла дна — і далі, вважають аналітики, гірше вже бути не може. На цьому тлi дуже ймовірним є різке зростання вартості євро до американського долара. Прогнозується, що вже за кілька тижнів курс сягне 1х1,35 на користь євровалюти. На готівковому ринку України євро подорожчав при купівлі на 6—10 копійок, а при продажу — на 2—6 копійок.

До речі, банкіри прогнозують — якщо не буде другої хвилі економічної кризи — суттєве зменшення депозитних відсотків: до 10—12% у гривні й 6—8% у доларах та євро.