ХРОНІКА

06.08.2010

Плавання

На чемпіонаті Європи з водних видів спорту в Угорщині українські плавці залишилися поза п’єдесталом на дистанції 5 км. Ігор Снітко фінішував 16–м, програвши переможцеві, італійцеві Луці Ферретті, більше двох хвилин. Костянтин Украдига дістався фінішу 23–м із чотирихвилинним відставанням. Напередодні ввечері в жінок 5 км найшвидше пропливла росіянка Катерина Селіверстова; наша Анна Бербасова була 15–ю.

У синхроністок–одиночниць позавчора завершилися кваліфікаційні змагання. Лоліта Ананасова із Харківщини йде третя. Попереду, як і передбачалося, росіянка Іщенко та іспанка Фуентес.

Теніс

На турнірі серії ATP у Вашингтоні Ілля Марченко подолав бар’єр другого раунду. Суперник українця Ернест Гулбіс із Латвії, дев’ятий номер посіву, відмовився продовжувати боротьбу через травму за рахунку 6:1, 1:0 на користь Марченка.

* * *

Турнір серії WTA в Сан–Дієго. Пари. Перший раунд. У. Радванська/Схеперс (Польща/ПАР) — О./К. Бондаренко (Україна) — 6:4, 6:2.

* * *

Збірна України серед дівчат у віковій категорії до 16 років стала срібним призером командного чемпіонату Європи, що завершився у швейцарському місті Лейсен. У фіналі юні українки в упертій боротьбі поступилися команді Росії — 1:2. Спершу наша Катерина Козлова програла Маргариті Гаспарян — 4:6, 6:7, потім Еліна Світоліна виявилася сильнішою від Дар’ї Гаврилової — 7:5, 6:1, а в парному матчі росіянки взяли гору з рахунком 7:6 (9:7), 6:3.

Футбол

Дисциплiнарний комiтет прем’єр–лiги дисквалiфiкував воротаря «Зорi» Ігоря Шуховцева на шiсть матчiв. Таким виявилося покарання за атаку голкiпером луганського клубу суддi Годуляна в матчi 4–го туру проти «Карпат».

* * *

На численні вимоги клубів у зв’язку зі спекою змінено час початку чотирьох матчів 5–го туру чемпіонату України. Завтра «Волинь» і «Зоря» почнуть о 20:00, а «Оболонь» і «Кривбас» — о 21:00; у неділю «Карпати» й «Арсенал» — о 19:00, «Динамо» й «Металург» (Д) — о 21:00.

* * *

Пітерський «Зеніт» придбав у «Порту» захисника збірної Португалії Бруно Алвеша. Сума трансферу — 22 млн. євро — стала третьою за розміром для російських команд.

* * *

Новим наставником збірної Бразилії став Ману Менезеш. Він заявив, що «пентакампеони» гратимуть за схемою 4–3–3 або 4–2–3–1 і повернуть своє впізнаване атакувальне обличчя, втрачене за часів прагматичного попереднього тренера, Карлоса Дунги.

* * *

Контрольні матчі. «Панатинаїкос» — «Інтер» — 3:2, збірна корейської ліги — «Барселона» — 2:5 (Мессі — 2), «Гамбург» — «Челсі» — 2:1, «Боруссія» (Д) — «Ман. Сіті» — 3:1, збірна ірланської ліги — «МЮ» — 1:7.

Фігурне катання

За повідомленням газети «Блік», олімпійська чемпіонка 1994 року Оксана Баюл оформляє документи та права на житло в Одесі, аби повернутися зі США в Україну. Оксані запропонували роботу за фахом — шукати юних талановитих спортсменів по всій країні.