А ІНШІ ЯК?

06.08.2010

Хоч як фанати київського «Динамо» вболівали за грецький ПАОК у його протистоянні з «Аяксом» та підтримували румунську «Унірю» в битві із «Зенітом», проте цим клубам не вдалося повторити подвиг простих швейцарських «Янг бойз», які в турецькому «пеклі» обіграли сильне «Фенербахче». Шкода, але отримати в суперники «м’якшу» команду на шляху до групового раунду ЛЧ «Динамо» не судилося. Хоча для того, аби наш віце–чемпіон опинився при жеребкуванні серед «сіяних», не вистачило дрібниці — потрібно було, щоб, окрім «Фенера», Суперлігу залишив «Аякс» або «Зеніт».

Найближчим до сенсації був ПАОК. Проте в Салоніках гаряча підтримка трибун не допомогла ПАОКу обіграти «Аякс». А, можливо, навіть завадила, якщо саме надлишковий енергетичний заряд уболівальників завадив сербському легіонеру греків Владіміру Івичу реалізувати пенальті. Підсумок — бойова нічия.

«Уніря» теж мала непогані шанси відправити «Зеніт» у Лігу Європи. Але команді з берегів Неви пощастило, що за неї забиває гравець португальської збірної Данні. А голкіпер В’ячеслав Малафєєв двічі якимось незрозумілим чином зупиняв м’яч на лінії воріт.