Хто наступний?!

06.08.2010
Хто наступний?!

Між Гармашем і Сильвою проривається Яссін Ель–Ганассі. (Рейтер.)

Чого можна було очікувати від другої серії протистояння «Динамо» й «Гента», якщо вже після першої його частини стало зрозуміло, що у п’ятницю до Ньона на жеребкування четвертого кваліфікаційного етапу Ліги чемпіонів приїдуть офіційні особи з Києва? Після 0:3 в столиці України наставник «Гента» Франкі Дюрі визнав, що шансів на продовження боротьби в Суперлізі клуб із Фландрії практично не має, хіба що пообіцяв просто грати на перемогу. Тож позавчора ввечері на стадіоні «Жуль Оттен» у мальовничому місті, де народилися президент НОК Жак Рогге та художник ван Ейк, нечисленна армія місцевих уболівальників спостерігала за тим, як їхні улюбленці намагалися стрибнути вище голови. Пам’ятається, тренер «буйволів» порівняв «Динамо» з «Феррарі», яке практично неможливо обігнати пересічному авто...

Дощ, що зарядив перед початком поєдинку, не додав «Генту» вболівальників на трибунах. А ось підтримати віце–чемпіонів приїхала чимала група фанів з України та наших співвітчизників у Бельгії, і саме їхні «заряди» робили погоду на напівпорожньому стадіоні впродовж усього матчу. Для українців після київських 37 градусів у затінку бельгійські опади й температура +20 стали справжньою розрадою. Та ще й результат матчу виявився приємним — 3:1 на користь гостей.

Стартовий порив «Гента» був марним — київський захисний мур, який останнім часом не відзначається особливою надійністю, легко встояв перед не надто натужними атаками господарів. А далі «біло–сині» взяли ініціативу в свої руки і, ніби в боксі, тримаючи норовливого опонента на відстані, раз по раз завдавали разючих ударів.

Денис Гармаш став першим, кому вдалося пробити сербського кіпера Бояна Йоргачевича. Недавній дублер, отримавши, як на блюдці, пас від Андрія Шевченка, розстріляв ворота навскіс із близької відстані. Цікаво, що Шева став автором схожої гольової передачі ще й на 89–й хвилині, а перед тим уже Гармаш став учасником комбінації, яку завершив узяттям воріт Артем Мілевський.

По перерві незадоволений грою своїх вихованців Дюрі зробив подвійну заміну. Однак її наслідки для команди виявилися невтішними. Кияни скористалися бельгійським хаосом і «розкатували» опонентів, як на тренуванні. Для Мілевського, найкращого бомбардира «Динамо» минулого сезону, гол більярдним ударом на 55–й хвилині став першим цього літа. А довершив побиття Олег Гусєв, який вийшов на заміну, щойно відновившись після рецидиву старої травми паху.

Проте, як трапляється з киянами останнім часом, не обійшлося без ложки дьогтю. У єдиноборствах із ненайскладнішими візаві слабко виглядали оборонці Бетао й Каддурі, котрий замінив Маграо, що зазнав пошкодження. За рахунку 2:0 невпевнено зіграв голкіпер Денис Бойко. Після гри він сказав, що разом із тренером Михайлом Михайловим ще має дослідити свої дії під час виконання бельгійцями штрафного удару з флангу. Хай там як, а темношкірий форвард «Гента» Елімані Кулібалі ударом головою над воротарем розмочив рахунок двоматчевого протистояння (загалом — 1:6).

Що стосується наступного суперника «Динамо» в ЛЧ, то він буде значно сильнішим. На останньому рубежі кваліфікації доведеться зустрічатися з кимось із «сіяних», а це «Севілья», «Вердер», «Тоттенхем», «Зеніт» або «Аякс». Динамівці ж цього року фігурують серед «несіяних».

ПІСЛЯМОВА

Валерій Газзаєв, головний тренер «Динамо»:

— Ми очікували від «Гента» такої гри. Перші хвилини пройшли під навалою суперника, але потім усе стало на свої місця. Наша оборона за 90 хвилин припустилася єдиної помилки, коли забив Кулібалі. А загалом усі зіграли чудово.