ХРОНІКА

05.08.2010

Стрільба

Позавчора на першості світу в Мюнхені наші снайпери нарешті здобули нагороду в олімпійській дисципліні. У стрільбі з гвинтівки з трьох положень (50 м) чоловіче тріо на чолі з олімпійським чемпіоном Артуром Айвазяном вибороло командну «бронзу». А особистих старань виявилося замало, аби протиснутись навіть до фінальної вісімки: Айвазян — дев’ятий, Владислав Григоренко — 36–й, Юрій Сухоруков — 37–й.

Позавчорашній «бронзовий» почин чоловіків у стрільбі по рухомих мішенях (10 м) підтримали жінки. Учора Галина Авраменко, Тетяна Давиденко, Вікторія Рибовалова також зійшли на третю сходинку. В особистому заліку Авраменко п’ята, Давиденко — дев’ята, Рибовалова — 12–та. Наша юнацька команда в цьому виді здобула «срібло». На такій самій висоті завершило змагання тріо юніорів у стрільбі з пістолета (10 м), а Андрій Сокол завоював ще й особисту «бронзу».

Футбол

Ліга чемпіонів. 3–й кваліфікаційний раунд. Матчі–відповіді (результати вівторка). «Хапоель» (ТА, Ізраїль) — «Актобе» (Казахстан) — 3:1 (перша гра — 0:1), «Андерлехт» (Бельгія) — ТНС (Уельс) — 3:0 (3:1).

Ліга Європи. «Рапід» (В, Австрія) — «Бероє» (Болгарія ) — 3:0 (1:1).

Теніс

Слідом за Оленою Бондаренко в першому ж раунді престижного турніру серії WTA в Сан–Дієго (США) зачохлила ракетку і молодша сестра, Катерина. Вона поступилася п’ятому номеру посіву Флавії Пенетті з Італії — 2:6, 5:7. Ще одна наша співвітчизниця, Ольга Савчук, програла в другому раунді кваліфікації американці Медісон Бренгл — 2:6, 6:2, 3:6.

* * *

Збірна України серед дівчат у віковій категорії до 16 років вийшла у півфінал командного чемпіонату Європи. У Лейсені (Швейцарія) честь нашого прапора захищають переможниця юніорського «Ролан Гарроса» Еліна Світоліна, Катерина Козлова й Ганна Позніхіренко. У чвертьфіналі українки переграли збірну Італії — 2:1, а в півфіналі — Чехію — 3:0. Вирішальний матч — проти Росії.

Бокс

Всесвітня боксерська рада (WBC) нагородила Віталія Кличка титулом «чемпіон 2009 року». Українець, який є володарем пояса WBC серед суперважковаговиків, отримав відзнаку на фестивалі WBC «Ніч чемпіонів» в Уельсі.

Хокей

Київський «Сокіл» прибув на тренувальний збір до Словаччини в оновленому й омолодженому складі, хоча у строю є й відомі ветерани — Климентьєв, Срюбко, Шахрайчук, Литвиненко, Матвійчук, Сальников, Цируль, росіянин Малов, Карпенко, Симчук. Сьогодні «Сокіл» почне виступи на традиційному Меморіалі Забойніка матчем із клубом «Мартін», а в наступні два дні зіграє з «Нітрою» і «Зволеном».

Сергій Климентьєв в інтерв’ю газеті «Команда» розповів, що в новий сезон «Сокіл» входить із тримісячними боргами із зарплат, причому власник Сергій Тарута урізав бюджет клубу до мінімуму, гравцям майже удвічі зменшили оклади, «а про преміальні я взагалі мовчу».