ХРОНІКА

04.08.2010

Стрільба

На світовій першості в Мюнхені українська збірна вчора здобула першу нагороду. У командних змаганнях зі стрільби по рухомих мішенях на дистанції 10 м «бронзу» виграли Андрій Гільченко, Владислав Прянишников та Олександр Зіненко. Однак потрапити в «призи» в індивідуальних змаганнях хлопці не змогли.

У стрільбі з пневматичного пістолета (10 м) серед українців найкращий результат, сьомий, показав Іван Бідняк. Олег Омельчук посів 14–ту сходинку, Сергій Кудря — 41–шу. Командний турнір наші співвітчизники завершили четвертими.

Теніс

На великому турнірі серії ATP у Вашингтоні (призовий фонд — 1,165 млн. дол.) вдало стартував наш Ілля Марченко. У матчі першого кола він вибив німця Райнера Шуттлера — 6:4, 3:6, 6:4.

Натомість на протилежному боці США, на турнірі WTA в Сан–Дієго, найсильніша українська тенісистка Олена Бондаренко у стартовому раунді не витримала натиску росіянки Дінари Сафіної, яка останнім часом виступала дуже невдало, — 1:6, 6:7 на користь колишньої першої ракетки світу.

* * *

Першу ракетку світу серед чоловіків Рафаеля Надаля визнали найпопулярнішою людиною Іспанії за підсумками щорічного опитування, проведеного часописом «Ель Мундо». За тенісиста віддали голоси 69,9% респондентів. Другу позицію в переліку посів чемпіон світу з футболу, воротар збірної та «Реалу» Ікер Касільяс. У першу десятку потрапили загалом п’ятеро спортсменів (також — Андрес Іньєста, Давід Вілья, По Гасоль), тренер футбольної збірної Вісенте дель Боске, троє членів королівської сім’ї й один журналіст.

Триатлон

У німецькому місті Імменштадт відбувся чемпіонат світу на довгій (неолімпійській) дистанції — цей різновид триатлону включає 4 км плавання, аж 130 км велоперегонів із найважчим профілем траси та 30 км виснажливого бігу. Один із фаворитів змагань, чемпіон світу в «довгому» триатлоні 2005 року українець Віктор Земцев цього разу показав сьомий результат. Переможцеві, французові Сильвену Садрі, наш співвітчизник поступився 12 хвилинами.

У жінок наша Тамара Козуліна, чемпіонка світу–2004, замкнула першу п’ятірку — вона прибігла через 10 хвилин після золотої медалістки Кароліни Штеффан зі Швейцарії.

* * *

Переможцем відкритого чемпіонату Польщі на олімпійській дистанції став українець Святослав Цвєтков, який за тиждень до цього сенсаційно переміг на першості України в Новояворівську. Друге місце посів ще один наш співвітчизник, молодий Ростислав Пєвцов.

Футбол

Керівником селекційної служби донецького «Шахтаря» став Луїш Гонсалвеш. Як повідомляє офіційний сайт клубу, досі цей португальський «пошуковик» більше чверті століття працював у системі «Порту», а з 1997 року очолював напрям селекції.

* * *

За попередньою інформацією, воротареві луганської «Зорі» Ігорю Шуховцеву загрожує покарання у вигляді дискваліфікації на вісім матчів. Нагадаємо, Шуховцев двічі вдарив суддю матчу з «Карпатами» Віталія Годуляна, а також одного з гравців львів’ян.

* * *

Капітан збірної Мексики Рафаель Маркес після розриву контракту з «Барселоною» став гравцем клубу «Нью–Йорк ред буллз» (США).

Німецький півзахисник зі «Штутгарта» Самі Хедіра уклав п’ятирічну угоду з мадридським «Реалом».

Кінний спорт

Українська вершниця Світлана Кисельова виграла міжнародні змагання на Кубок президента Росії з виїздки, що відбулися в підмосковному Ніколо–Урюпіно. Верхи на своєму коні Парижі українка показала результат 66,750 бала, випередивши найближчу переслідувачку на 0,750 пункта.

Веслування

Віталій Вергелес (Львів) та Денис Камерилов (Полтава) на додачу до «золота» на 500 м здобули ще й срібну нагороду молодіжного чемпіонату Європи із веслування на байдарках та каное (U–23), який відбувався в Москві. Українська двійка стала другою на дистанції 200 м.