Час реваншу настав

04.08.2010
Час реваншу настав

Замість «манекена» Повєткіна, якого кілька тижнів тому розмальовував Володимир, тепер на прес–конференції був справжній «Нігерійський Жах». (з сайту Boxingscene.com)

«Я довго чекав цього реваншу. У мене з’явилася можливість завершити те, що я не зробив п’ять років тому. Кличко знає, хто тоді виграв насправді. Моя мотивація величезна, і я не знехтую нагоду забрати у Володимира його чемпіонські пояси. Збираюсь нокаутувати Володю максимум до третього раунду», — сказав позавчора ввечері на прес–конференції у Франкфурті–на–Майні Самуель Пітер. Минулого тижня він підписав контракт на бій із Володимиром Кличком, і тепер 11 вересня саме він замінить незгідливого Олександра Повєткіна.

Бо вола звуть у гості не мед пить — воду возить, кажуть у народі. Тобто став професійним боксером — дотримуйся писаних і неписаних правил цього виду спорту, який іноді межує з шоу. Російський суперваговик Повєткін чомусь не прийшов на обов’язкову першу прес–конференцію перед анонсованим боєм із Кличком–молодшим, відповідно, не дав згоду на поєдинок у встановлений термін. Тож тепер, трохи більш як за місяць, чемпіон світу за версіями WBO, IBF, IBO битиметься з нігерійцем Пітером, а не з обов’язковим претендентом Повєткіним. «Російський витязь», певно, хотів би ще потренуватися перед нелегким протистоянням з українцем, але навряд чи вже Володя опуститься до рівня Сашка. Адже Міжнародна федерація боксу (IBF), чиї правила порушив Повєткін, опустила його у своєму рейтингу з першої на 11–ту позицію.

У таких умовах наступний за Повєткіним Самуель Пітер автоматично отримав можливість відібрати в Кличка–молодшого чемпіонські пояси. Цієї нагоди опецькуватий «супертяж» чекав п’ять років: із того часу, як в американському Атлантік–Сіті зазнав першої поразки на професійній арені від Володимира. Щоправда, та Кличкова перемога вийшла натужною і залишила багато питань — Володя ж тричі побував на підлозі після ударів африканця. Тож тепер, аби віддати боржок, африканець без зайвих вагань погодився на бій, про проведення якого й було повідомлено на позавчорашній прес–конференції. За традицією останніх років, анонсування сутичок за участю Кличків відбулося на футбольному стадіоні. На тому ж місці, в той же час, де очікували видовища за участю Кличка й Повєткіна, тепер мають зустрітися «Доктор Сталевий Молот» та «Нігерійський Жах».

Самовпевнені слова нігерійського боксера — навряд чи бравада. 29–річний панчер має і вміння, і зуб не тільки на Володю, а й на його старшого брата. У 2008 році Віталій, повернувшись на ринг після кількарічної перерви, відібрав у африканця чемпіонський пояс за версією WBC.

Розуміючи вмотивованість і силу суперника (Самуель із 34 поєдинків програв лише три), Володимир заявив: «Я добре підготуюсь до бою — недооцінки суперника не буде. Я щасливий, що отримав можливість битися зі справжнім опонентом, а не з «мрійником». На Повєткіна більше не розраховую».

Схоже, протистояння буде захопливим. Про це свідчить зацікавленість відомого американського телеканалу ESPN — прохідні матчі він показує рідко. Цей спортивний провайдер блискавично повідомив, що вже уклав контракт із компанією братів Кличків K2 Promotions щодо прямої трансляції бою на США із 55–тисячної «Комерцбанк–арени» у Франкфурті. Цікаво, що одним із коментаторів дуелі буде тренер Повєткіна Тедді Атлас.