Сімона, дівчина мрії Маріон

03.08.2010
Сімона, дівчина мрії Маріон

Маріон Котійяр.

«Оскароносній» Маріон Котійяр акторської кар’єри вже замало — 34–річна зірка фільму «Життя в рожевому світлі», де вона зіграла роль видатної Едіт Піаф, тепер пробує себе в ролі співачки не лише на екрані, а й у житті. «У січні минулого року я була в Лос–Анджелесі, і мій друг, чудовий співак Йоделіс, запропонував поїхати з ним у концертне турне, — розповідає Маріон. — Спершу сказав: «Хочеш прийти записатися у студії? Я мрію, щоб ти заспівала одну з моїх пісень». Я погодилася і пройшла весь шлях від бек–вокалістки до учасниці дуету».

Досвід виявився таким удалим, що Йоделіс запросив Маріон разом виступити на його концерті у знаменитому паризькому залі «Олімпія». Відтоді співпраця триває — Котійяр із другом виступали вже не тільки у Франції, а й у Бельгії. Більше того, нове заняття так припало актрисі до душі, що вокалом вона тепер не обмежується: пробує грати на бас–гітарі, клавішних та ударних. Окрім Йоделіса, дівчина працює з британською групою «Франц Фердинанд». Концертує «оскароносиця» під псевдонімом Сімона — так звали її бабусю, яка свого часу також мріяла про співочу кар’єру.

Проте головним заняттям для Маріон усе–таки залишається кіно. У липні вийшов у прокат фільм Крістофера Нолана «Початок», в якому вона виконала одну з головних ролей, а зараз актриса активно знімається у фільмах Вуді Аллена «Північ у Парижі» та Стівена Содерберга — «Зараза». «Але щойно в моєму графіку з’явиться вікно, я знову приєднаюся до групи, бо мені дуже подобається бути Сімоною», — зізнається Котійяр.