Про весняну Осінь дізналися влітку

29.07.2010
Про весняну Осінь дізналися влітку

Коли кілька місяців тому група «Блекморз Найт» перестала гастролювати, прихильники цього самобутнього колективу захвилювалися, чи не трапилося, бува, щось недобре. Але на осінь знаменитий британський гітарист Річі Блекмор із чарівною дружиною Кендіс Найт заанонсували концертний тур Німеччиною, і фани заспокоїлися. А позавчора Річі й Кендіс повідомили чудову новину: виявляється, рівно два місяці тому, 27 травня, у них народилася донька.

«Ми надзвичайно щасливі повідомити про появу на світ нашої крихітки, Отем (Осені) Есмеральди. Саме вона надихнула нас на створення нового альбому «Отем скай» («Осіннє небо»)», — таке повідомлення з’явилося на офіційному сайті подружжя.

Для 39–річної Кендіс це перша дитина, а от Річі у свої 65 має батьківський досвід: його синові Юргену від першого шлюбу з німкенею Маргріт Волкмар уже 45 років.

Із Маргріт засновник легендарного гурту «Діп пьорпл» розійшовся 1969–го. Потім було ще два невдалих шлюби, аж доки 1989 року до Річі не підійшла по автограф юна американська білявка, яка полонила його своєю вродою. Попри те, що Кендіс на 26 років молодша, кохання спалахнуло, як багаття, і через два роки вони вже жили в цивільному шлюбі. На той час Блекмор грав у створеній ним групі «Рейнбоу».

Кендіс виявилася не лише красунею, а й талановитою співачкою й поеткою. Певний час дівчина виступала як бек–вокалістка «Рейнбоу» й «Діп пьорпл», а 1997 року вони з Річі, поєднавши в назві свої прізвища, заснували новий проект — «Блекморз Найт». Цей фолк–роковий гурт грає зовсім іншу музику, ніж попередні проекти Річі, але Блекмор напрочуд органічно виглядає в ролі середньовічного менестреля.

Перший концерт після декретної відпустки група «Блекморз Найт» дасть 5 вересня в німецькому містечку Лайсніг, Саксонія.