Наразі стежимо

29.07.2010

Континентальний форум у Барселоні набирає обертів. Якщо в перший день атлети розіграли три комплекти медалей, то вчора — вже шість. На ранок середи лідерство в командному заліку захопили росіяни — тріумфатори попереднього чемпіонату Європи. Після «золота» в чоловічій ходьбі на 20 км наступного дня Ольга Каніскіна, Аніся Кірдяпкіна й Віра Соколова окупували весь п’єдестал у жіночій.

Тріо східних слов’янок отримало медалі й у штовханні ядра: до «дубля» білорусок Надії Остапчук і Наталі Міхневич приєдналася «бронзою» Анна Авдєєва з Росії. Також «дуплетом» перше й друге місця взяли британці — частий суперник українця Сергія Лебедя в кросових забігах Мо Фарах і його колега Кріс Томпсон відзначилися в бігу на 10 км. Третім тут став італієць Даніеле Меуччі.

У насиченій програмі змагань у перші два дні переважали кваліфікаційні старти. Вівторковий вечір для українців завершився розчаруванням. Не пробилися до фіналів рекордсменка світу серед юніорок у метанні списа Віра Ребрик, дискоболка Катерина Карсак, стрибуни у висоту Андрій Проценко та Дмитро Дем’янюк. Відбір подолав їхній колега–висотник Олександр Нартов, котрий показав найкращий власний результат у сезоні — 2,26 м. Також потішив стрибун потрійним Віктор Кузнєцов — у кваліфікації він виявився другим (17,22 м).

Не пройшли перше коло бігу на 800 м троє наших дівчат — Наталія Лупу, Ольга Завгородня та медальна надія України Юлія Кревсун. Особливо прикро за Юлю, яка у своєму забігу фінішувала п’ятою, хоча показала солідний результат (1.59,44). Пробитися до фіналу не дозволив сильний склад цієї групи. Скажімо, переможниця першого півфіналу, росіянка Савінова показала час 1.59,71.

Учорашній ранок приніс «синьо–жовтим» більше позитивних емоцій. Перший раунд спринту на 100 м не став перешкодою для Наталії Погребняк, Олесі Повх і Марії Ремень. Із третім результатом здолала відбір метальниця молота Наталка Золотухіна. Срібний призер зимового ЧЄ–2009 у багатоборстві Олексій Касьянов показав найкращі результати в перших двох видах — стрибках у довжину й бігу на 100 м.