Така Андрійка

28.07.2010
Така Андрійка

Коли на минулому тижні моди в Парижі одразу четверо дизайнерів, демонструючи чоловічі колекції, випустили на подіум одну й ту саму вродливу білявку, глядачі були розгублені. Чим таким узяла їх ця дівчина, що Галльяно, Готьє, Сімонс і Сміт вирішили прикрасити її присутністю зазвичай «нудні» для широкого загалу покази чоловічої моди? Відповідь виявилася банальною: довгокоса краля показувала колекцію для чоловіків, бо сама є чоловіком!

Ні, жодних операцій зі зміни статі чи якихось збочень — Андрей Пеїч таким народився. 18–річний манекенник з’явився на світ у Югославії, звідки мати, тікаючи у 1990–х від воєнного конфлікту, вивезла його до Австралії. Два роки тому Андрей за порадою друзів відіслав свої фото до модельної агенції «Чедвік», там юнака з незвичайною зовнішністю одразу помітили і взяли під крило. Голова мельбурнського відділення «Чедвік» Меттью Андерсон одразу зрозумів, що хлопець стане зіркою, але вирішив його «притримати» — мовляв, хай закінчить школу, навчиться працювати перед камерою й на подіумі.

Цього року Пеїч спричинив справжній фурор у світі моди, ставши зіркою паризьких показів. Тип андрогіна зараз затребуваний, тож Андрей ледве встигає підписувати контракти, один вигідніший за інший.

«Моя зовнішність — це генетика, з якою я волію гратися, а не боротися, — каже юнак. — Я ігнорую безліч гендерних бар’єрів, і це здається викликом консервативному уявленню про те, як має виглядати чоловік. Я зовсім не кажу, що всі чоловіки мають бути схожими на мене, але вважаю застарілі соціальні норми смішними й безглуздими».