ХРОНІКА

28.07.2010

Футбол

Ігор Дуляй і Маріуш Левандовський завершили свою кар’єру у донецькому «Шахтарі». Досвідчені серб і поляк надалі гратимуть за ПФК «Севастополь», повідомив учора офіційний сайт чемпіонів України.

* * *

Київське «Динамо» подало заявку на кваліфікаційний раунд Ліги чемпіонів, що включає 30 гравців. У переліку – чотири форварди (Шевченко, Мілевський, Кравець, Ярмоленко) й аж п’ятеро воротарів (Шовковський, Богуш, Рудько, Бойко, Кичак). При цьому серед голкіперів наразі немає Максима Коваля.

У понеділок надвечір «Динамо» офіційно представило 17–річного Коваля як гравця клубу, але Валерій Газзаєв сказав, що йому ще треба адаптуватися, познайомитися з новими партнерами.

Того ж дня 35–річному Олександрові Шовковському зробили операцію в Мюнхені — діагностичну артроскопію у зв’язку зі старою травмою плеча. За словами тренера воротарів Михайла Михайлова, поки що рано говорити про результати оперативного втручання та ймовірні терміни відновлення СаШо.

Теніс

У першому колі турніру АТР в Умазі (Хорватія, ґрунт, призові — 450 тис. євро) українець Олександр Долгополов здолав італійця Паоло Лоренці — 6:3, 6:7, 7:6.

* * *

Донеччанка Ольга Савчук пробилася до основної сітки змагань WTA у Стенфорді (США, хард, 700 тис. дол.), перегравши в третьому колі кваліфікації хорватку Томлянович — двічі по 6:3.

А от на скромнішому хардовому турнірі в Стамбулі (220 тис. дол.) українки Тетяна Ареф’єва, Юліана Федак та Анастасія Васильєва не змогли подолати сито відбору.

* * *

У Харкові завершився ґрунтовий турнір серії ITF із призовим фондом 25 тис. дол. У фіналі одиночного розряду грузинка Татія Мікадзе здолала росіянку Наталку Рижонкову — 6:7, 6:2, 6:4. А от у парному розряді тріумфували господарки — Еліна Світоліна й Катерина Козлова.

Велоспорт

Після трьох етапів «Туру Валонії» в Бельгії генеральну класифікацію очолює господар траси Кристоф Годдаерт із команди «AG2R ла мондіаль». Українець Михайло Халілов із «Катюші» посідає 95–й рядок із відставанням у 8 хв. 4 сек. від лідера.

Олімпізм

Міжнародний олімпійський комітет та Всесвітня організація охорони здоров’я підписали Меморандум про взаєморозуміння для об’єднання зусиль у боротьбі з браком рухової активності в жителів Землі. Популяризувати здоровий спосіб життя та залучати людей до масового спорту МОК та ВООЗ відтепер будуть разом, реалізуючи спільні проекти.